Кевин Дюрант казва, че е помогнал да се сложи край на забраната на пота от НБА

...
Баскетболната звезда Кевин Дюрант каза, че комисарят на НБА е
Коментари Харесай

Баскетболната звезда Кевин Дюрант каза, че комисарят на НБА е усетил миризмата на канабис върху него, докато е лобирал за премахване на забраната на лигата за лекарството.

"Помириса го, когато влязох, така че всъщност не трябваше да казвам много, разбирате ли какво казвам?" Дюрант каза в интервю.

34-годишният добави, че наркотикът е толкова често използван в лигата, че „в този момент е като вино“.

На играчите от НБА вече не е забранено да използват канабис .

Лигата и нейният синдикат, Националната асоциация на баскетболистите, подписаха нов колективен договор миналия месец, който премахва лекарството от списъка със забранени вещества.

Промяната в политиката предизвика похвали от подобни s на рапъра Снууп Дог, който рекламира неговите „ползи за здравето и как всъщност може да помогне за облекчаване на опиоидите и всички хапчета, които са им били дадени, и инжекциите“.

Играчите не са били подлагани на произволни тестове за канабис от сезон 2019-20.

Дюрант, нападател на Финикс Сънс и един от най-добрите голмайстори в историята на НБА, беше сред онези, които лично лобираха пред комисаря на НБА Адам Силвър на среща, за да се спре лигата, наказваща употребата на лекарството.

По време на интервю в спортна и бизнес конференция в Лос Анджелис във вторник, Дюрант каза: „Той донякъде разбра накъде отива това.

"Това е НБА, човече. Всички го правят, за да бъда честен. Това е като вино в този момент."

той каза mr silver-в този момент. BBC се свърза с NBA за коментар.

"Просто се наслаждавам на растението", каза Дюрант, който е инвестирал в няколко компании, свързани с канабис. „Толкова е просто.“

Други американски спортни лиги, включително Мейджър лийг бейзбол, Националната футболна лига и Ultimate Fighting Championship, облекчиха политиките си за канабиса през последните години.

Наркотикът е легален за развлекателна употреба в 23 щата на САЩ, три територии на САЩ и столицата Вашингтон - но употребата и притежанието му остават незаконни съгласно федералния закон.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР