Баскетболната легенда Майкъл Джордан изрази гнева си след смъртта на

...
Баскетболната легенда Майкъл Джордан изрази гнева си след смъртта на
Коментари Харесай

Майкъл Джордан избухна: Търпяхме достатъчно

Баскетболната легенда Майкъл Джордан изрази гнева си след гибелта на Джордж Флойд. 46-годишният тъмнокож мъж издъхна, откакто бе притиснат с коляно от служител на реда в Минеаполис, Съединени американски щати – казусът провокира вълна от митинги и принуждение в редица американски щати.

Michael Jordan releases a statement on the death of George Floyd and those who have been " senselessly taken through acts of racism and injustice. " pic.twitter.com/zjlfiV6R7w
— ESPN (@espn) May 31, 2020
Джордан съобщи, че скърби за фамилията на умрелия Флойд, както и други сходни расистки прояви. „ Дълбоко пострадвам, боли ме и съм сърдит. Виждам и чувствам болката, гнева и разочарованието на всички. Заставам зад всички, които настояват, че расизмът и насилието против цветнокожи хора не е изкоренен. Търпяхме задоволително “, показа притежателят на Шарлът Хорнетс в свое изказване.
Коментарите на шесткратния първенец в НБА идват след следващите нощи на митинги на вълнения по улиците на американски градове и щати. Джордан прикани хората да покажат съпричастност и емпатия, и в никакъв случай да не обръщат тил на сходни прояви на грубост.
„ Трябва да продължим с мирни прояви против несправедливостта. Нашият единен глас би трябвало да сложи напрегнат нашите водачи, с цел да трансформират те законите, или в противоположен случай ще би трябвало да използваме нашия избор, с цел да създадем систематична смяна. Всеки един от нас би трябвало да бъде част от решението, би трябвало да работим дружно, с цел да подсигуряваме правдивост за всички “, приключи „ Въздушният “, представен от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР