Баскетболистите на Хюстън рокетс сложиха край на най-дългата серия от

...
Баскетболистите на Хюстън рокетс сложиха край на най-дългата серия от
Коментари Харесай

"Хюстън" спря историческа серия на "Голдън стейт" и изравни финала на запад

Баскетболистите на " Хюстън рокетс " сложиха завършек на най-дългата серия от следващи домашен победи в плейофите на НБА. " Ракетите " надиграха първенеца " Голдън стейт уориърс " с 95:92 и изравниха резултата след първите четири мача от финала в Западната конференция.

Джеймс Хардън и Крис Пол комбинираха 57 точки, а " Хюстън " нанесе първа плейофна загуба на " воините " в " Оракъл сцена " от финалите против " Кливланд кавалиърс " през 2016 година " Ракетите " преглътнаха срамната загуба с 41 точки разлика в предходния дуел, преодоляха призрачен старт от 0:12 в мач №4 и потвърдиха за какво са считани за единствения действителен кандидат за трона на " Голдън стейт ".

" Ние сме тим. Ние сме в действителност добър тим ", съобщи Хардън, който беше най-резултатен в мача с 30 точки.

Най-добрият изпълнител в постоянния сезон пропусна девет от 12-те си стрелби от тройката, само че беше прецизен при осем от 14-те си опита за две точки. Той добави четири битки, четири асистенции, три откраднати топки и два чадъра.



Много впечатляващо беше представянето на Крис Пол. Плеймейкърът, който играе с контузия в стъпалото, приключи с 27 точки. Той вкара пет тройки от девет опита и общо 10 от 20-те си стрелби от игра в допълнение към отличната си игра в отбрана.

" Голдън стейт " се намираше в серия от 16 следващи домашен победи в плейофите. Преди два дни отборът на Стив Кър, който преследва трета купа в последните четири години, усъвършенства върха на водения от Майкъл Джордън " Чикаго булс " (1990-1991 г.).

В днешния мач изключителното нахлуване на " Голдън стейт " " срещна страхотна отбрана от играчите на " Хюстън ". Шампионите означиха по малко от 100 точки в плейофен мач за пръв път от решителния седми конфликт с " Кливланд " (89:93) във финалите през 2016 година

След като стартира мача с закъснение от 0:12 и загуби първата четвърт с 19:28, " Хюстън " изигра блестяща втора четвърт. В нея Хардън вкара 15 точки, в това число 11 следващи за своя тим, с които стопи разликата до 36:38.

Пол добави 14 точки, като 12 от тях пристигнаха в последните три минути и половина. " Ракетите " завоюваха частта с 34:18 и се отдръпна на отмора с задатък от седем точки - 53:46.


© Reuters

Ситуацията на игрището радикално се промени на старта на второто полувреме. Стеф Къри се разигра по страховит метод. Той означи пет тройки и общо 17 точки, а " Голдън стейт " завоюва третата четвърт с 34:17, с цел да вземе стабилен задатък от 10 точки преди финалните 12 минути.

Това беше 31-ият мач от началото на сезона, в който първенците печелят трета четвърт с 10 и повече точки разлика. Те излязоха спечелили във всеки един от първите 30. " Хюстън " обаче откри сили за втори огромен поврат в този дуел, откакто ограничи най-силното нахлуване в света до едвам 12 точки в последната част.

Минута и половина преди края резултатът беше 94:91 за " ракетите. " Голдън стейт " имаше две следващи благоприятни условия да изравни, само че Къри и Клей Томпсън пропуснаха от тройката. Домакините получиха нов късмет, откакто Хардън не съумя да отиграе в границите на 24-те секунди за офанзива. Къри обаче пропусна при опит да сервира в коша. Дреймънд Грийн овладя битката и беше фаулиран от Пол, само че вкара единствено един път от наказателната линия - 92:94.

MERCILESS, JAMES
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР