Баскетболистът на ЦСКА Андрей Иванов все още се възстановява от

...
Баскетболистът на ЦСКА Андрей Иванов все още се възстановява от
Коментари Харесай

Андрей Иванов пред Sportal.bg: Нямам търпение да се завърна в игра, преживях много тежко мача с Португалия

Баскетболистът на ЦСКА Андрей Иванов към момента се възвръща от травмата в крайници, която получи преди към месец, само че пък нещата вървят повече от добре, разкри самият той пред камерата на Sportal.bg. Центърът, който е и неизменима част от националния тим по баскетбол приказва за връщането си на терена, трагичния мач с Португалия от предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025, както и за Купата на България. 

- Виждаме те в положително положение, по какъв начин върви възобновяване ти? 
- За момента върви обикновено. Чувствам се добре, просто е въпрос на време да се случат нещата. Точна прогноза не мога да кажа. Надявам се за Купата да се върна, само че както споделих няма да избързваме. 

- На какъв брой % си подготвен сега? 
- Със сигурност не на 100, само че мисля, че на към 50% съм подготвен.
18  Тренировка на ЦСКА
- Всъщност за мачовете за Купата на България ще бъдеш ли подготвен за включване в игра? 
- Надявам се да съм подготвен до тогава, само че сигурно по-късно ще ми би трябвало още време да възвърна част от формата, в която бях. Да, естествено нямам самообладание тъй като не ми се е случвало до момента да съм от тази страна. Малко ми е необичайно, че съм в това състояние, само че това е рискът на специалността. 
18  Тренировка на ЦСКА
- Докато те нямаше ЦСКА се снабди с нови попълнения. Как ти се сториха те, гледайки мачовете в профил? 
- Доста добре с новото ни попълнение (б.р Драган Зекович). Опитен състезател, играл е по Европа и проличава, че има много опит. Не бях тук, само че от у дома гледах и следях всички мачове на ЦСКА. Доста добре се оправят с новото попълнение. Надявам се Венци Петков да се завърне, както и аз и тимът да придобие много по-добър образ. 

- Една такава конкуренция като Драган Зекович стимулира ли те още повече да се бориш за мястото си в тима? 
- Конкуренцията е хубаво нещо. Все отново, в случай че няма конкуренция, няма да израстваме като играчи. 

- Не мога да не те попитам и за националния тим. Как ти се сториха мачовете в профил и какъв брой тежко претърпя мача с Португалия? 
- Честно да си призная, в действителност доста тежко, защото към този момент последните три години съм част от този тим. И сме страдали дружно, и сме се радвали дружно, тъй че е обикновено да се усещам зле за момчетата. Те хвърлиха пъклен доста старания, искахме да се класираме след този мач, само че уви. При нас постоянно нещата стават по сложния път, уповавам се да се класираме през лятото.

Какво още показа Андрей Иванов пред камерата на Sportal.bg , вижте в нашето видео!

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР