Баскетболен фестивал събра над 70 деца в зала „Дунав“СБК „Дунав-Русе-2016“

...
Баскетболен фестивал събра над 70 деца в зала „Дунав“СБК „Дунав-Русе-2016“
Коментари Харесай

Баскетболен фестивал събра над 70 деца в зала „Дунав“

Баскетболен фестивал събра над 70 деца в зала „ Дунав “

СБК „ Дунав-Русе-2016 “ бе хазаин на един от тазгодишните фестивали по баскетбол за момчета до 10-годишна възраст. В спортния конгрес, провел се в зала „ Дунав “, присъединяване взеха над 70 деца от пет тима от Регион Добруджа - „ Светкавица “-Търговище, БК „ Шумен “, „ Спартак “-Варна, „ Дунав-Русе-2016-1 “ (втори клас) и „ Дунав-Русе-2016 “ (трети клас).

Официален посетител на спортното събитие беше зам.-кметът Златомира Стефанова, която връчи на уредниците приветствен адрес от името на кмета на Община Русе Пенчо Милков и пожела триумф на участниците, както и доста приятни страсти на десетките фенове по трибуните, оповестиха от общината.

В изиграните дуели дребните спортисти демонстрираха забележителни умения и впечатлиха с уместност и дисциплинираност в играта.

Баскетболният фест няма спортен темперамент, а главната му концепция е да бъде привлечено вниманието на най-малките и да провокира интерес към баскетбола. Мачовете на фестивалите до трети клас се играят без да се изписва резултат и всички тимове получават идентични купи.

Спортният конгрес се провежда всяка пролет в разнообразни градове в страната, а днешното му издание се реализира с поддръжката и под егидата на Община Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР