Басистът на Red Hot Chili Peppers издаде мемоари. Още от

...
Басистът на Red Hot Chili Peppers издаде мемоари. Още от
Коментари Харесай

Флий от Red Hot Chili Peppers издаде мемоари Флий от Red Hot Chili Peppers издаде мемоари

Басистът на Red Hot Chili Peppers издаде записки. Още от първата глава на автобиографията си Майкъл Балзари, прочут като Флий, обяснява, че няма да споделя история за рок популярност.

Това, че си прочут, изяснява той, не значи нищо. Вместо това книгата е роман за претърпяното безредно детство и младежките му години, цялостни със развлечение, заплаха, злополуки и безпорядък.

Групата, която го трансформира в мегазвезда - Red Hot Chili Peppers, се появява едвам на последните страници от книгата. " Мислех, че в случай че напиша книга за Chili Peppers, това ще е като невярност ", сподели именитият басист.

" Но в случай че бих могъл да напиша книга за детството си, която би могла да съществува сама по себе си, без групата, тогава си заслужаваше да напиша книга. Това беше предизвикването, което си сложих ", изяснява още той.

Резултатът е " Acid For The Children " - покъртителен и постоянно занимателен взор към неговите детски и юношески години; от останките от първия брак на родителите му и от избухливия манталитет на доведения му баща; до годините, в които е прекарал в пушене на трева, прескачайки учебни огради и прониквайки в /чужди - бел. ред./, плувни басейни.

„ Потърсих любовта в лицата на хората, които виждах на улицата ", написа той.

За хората, които познават театралното му държание - изпънатите лакти и клатещата се бясно глава над бас китарата, деликатността на писането му може да пристигна като изненада. Но Флий се оказва сензитивен и гальовен, с огромно сърце - подхвърлян от житейските течения и постоянно държащ главата си " над водата ".

Разказът на Флий приключва през 1983 - годината, в която Red Hot Chili Peppers излизат на сцена за първи път. Групата печели седем влиятелни музикални награди " Грами ". Албумите й са обиколили света допълнително от 80 милиона екземпляра. През 2012 година „ Лютите чушки " влязоха в Залата на славата на рокендрола

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР