Бащината фигура е еднакво важна по значение като майчината. Двата

...
Бащината фигура е еднакво важна по значение като майчината. Двата
Коментари Харесай

Как бащите да изградят добра връзка с порастващите си дъщери?

Бащината фигура е еднообразно значима по значение като майчината. Двата облика допълват визията у едно дете какво е обикновено семейство, по какъв начин наподобява естествена връзка сред възрастни. То учи с идентична степен от двата ролеви модела през целия си живот.

Идва миг обаче в живота на момичето, когато като че ли бащата се отдръпва. Промените в тялото, настъпващият пубертет, който естествено сближава момичето с майката, карат бащите да се отдръпват, тъй като те не знаят какво да вършат. Кое е задоволително, по какъв начин да поддържат връзка, какви са границите. Още по-трудно става в случаите, в които бащите гледат на девойките си като на принцеси, идеализират ги в типични облици, които дават отговор на техни показа - какво е да имаш момиче. В пубертета обаче девойките се трансформират и бащите са комплицирани. Отстъпват обратно.

“Голяма неточност! Бащите са извънредно значими за дъщерите си тъкмо в този миг от развиването им. Когато децата са комплицирани, търсят своето място в света. Едновременно независими и несигурни. Как бащите да намират пътища към растящите си девойки? ”

Подкрепяйте девойките в триумфите и в неуспехите им. Ролята на бащата е да дава сигурност, поддръжка, само че за разлика от майката, той е и сериозен, а не категоричен. За девойките е изключително значимо да се показват добре, даже по-добре от момчетата, да се потвърждават, да се изявяват. Подкрепяйте децата, когато имат контролно, класно, изпит. Когато спортуват и следва съревнование. Бъдете в публиката и ги окуражавайте. А когато се провалят, обсъждайте градивно грешките им. Майката би ги утешила, само че бащата може да помогне с решение, предложение и рационално разискване.

Учете девойките на това, което умеете. Не единствено момчетата се интересуват от коли и колелета, освен те са любопитни към принадлежности, компютри, просвета. Всяко дете има своите пристрастености, само че за девойките това се счита за недопустимо. Разбийте това факсимиле и покажете на момичето си, че е способно колкото едно момче да се оправи с малък ремонт, да учи устройството на колата. Заведете я на работа. Покажете й всичко това, което умеете, знаете. Това ще й даде необикновено самочувствие и убеденост въобще.

Когато гледате спорт или научно-документални излъчвания, гледайте с нея, в случай че тя има интерес, несъмнено, женските дисциплини в спорта, както и излъчвания, в които основни герои са жени-учени. Момичетата също се интересуват от области, които се водят територия на мъжете. Представяйте й подобаващи за ползите й ролеви модели-жени. Художнички, писателки, актриси. Това ще ви сближи, тъй като тя ще вижда, че вие приемате дамите като равностойни. Такава желае да бъде и тя на момчетата към себе си.

Разказвайте й за дамите в фамилията. За вашата майка, баба, близка родственик. Освен че тя ще опознае фамилията си по-добре, ще я убедите, че дамите са значими, оценени. Тя сама ще реши коя от дамите в фамилията ще вземе за образец, на коя ще се възхищава. Важно е да има последователност в поколенията, предаване наизуст и е значимо в едно семейство да има съгласие и почитание сред половете. Демонстрирайте го.

Казвайте й, че е хубава. Дори да получите единствено сумтене, повярвайте, че тя ви е чула и се е почувствала доста щастлива. Не коментирайте тялото й, само че хвалете физическата й форма, примерно. Как добре се е облякла. Особено значимо е, в случай че е значимо за нея. Един дребен комплимент преди ваучър, излизане, даже заран преди учебно заведение, може да направи чудеса със самочувствието й. Ако има нещо, което не харесвате, може внимателно да й го кажете, без да накърнявате достолепието й, без да я оскърбявате. Вместо това, дайте предложение или си признайте, че в действителност нищо не разбирате от мода.

Показвайте обич, почитание и схващане към нейната майка. Знам, че това е двупосочен развой - и тя би трябвало да ги демонстрира към вас, само че без значение какви са връзките ви, пред децата би трябвало те да бъдат рационални, интелигентни и цивилизовани. Нищо няма да я сближи повече се вас от това, че сте доброжелателен, оправдателен и показвате любовта си. Това основава същински позитивен облик, който притегля децата, тъй като им дава комфорт и успокоение.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР