Бащи на деца, родени в болница „Надежда, ще поставят началото

...
Бащи на деца, родени в болница „Надежда, ще поставят началото
Коментари Харесай

Бащи поставят началото на „гора на надеждата“ в софия

Бащи на деца, родени в болница „ Надежда ", ще слагат началото на „ Гора на Надеждата " в София. Първият стадий от самодейността ще е в неделя /20 октомври / от 15.00ч. в Северен парк в София. Татковците ще засадят широколистни и иглолистни дръвчета благодарение на децата. Сред родителите, които поддържат самодейността, е Георги Ангелов - пациент с бъбречна трансплантация, който стана татко неотдавна след дълготрайно очакване на дете. Георги е заместител - ръководител на Българския съюз на трансплантираните и един от дългогодишните участници в Световните игри за трансплантирани.

Инициативата „ Гора на Надеждата " е дълготраен план на МБАЛ „ Надежда ", чиято цел е да подкрепя основаването на по-добра среда за живот на децата в България. Нашата страна е измежду страните с най-вече гори в Европа. Те покриват една трета от територията на страната и множеството са с натурален генезис. Само към 4% от тях са се запазили като " девствени гори ", неповлияни от човешка активност, сочат данните на WWF - България.

Ето за какво, дружно с родители на деца, родени в МБАЛ „ Надежда ", избрахме да засаждаме дръвчета, с цел да означаваме началото на новия живот. Надяваме се, въпреки и с дребни стъпки, да подпомогнем намаляването на замърсяването на въздуха и въглеродните излъчвания в града, съобразявайки се с инструкциите на Дирекция „ Зелена система " към Столична община.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР