Бащи, лъжи и още нещо от Рей Куни ще се

...
Бащи, лъжи и още нещо от Рей Куни ще се
Коментари Харесай

Бащи, лъжи и още нещо на сцената на Драматичния театър във Варна

 Снимка Бащи, неистини и още нещо от Рей Куни ще се играе и през днешния ден на сцената на Драматичния спектакъл във Варна. Началото на спектакъла е от 19 часа. Постановката е на Костадин Бандутов.

В пиесата има доста изненади и непредвидени обрати, които държат фена в непрестанно напрежение какво ще се случи, споделя режисьорът Костадин Бандутов.

Основният проблем в пиесата е изборът сред кариера и наследник, споделя Бандутов. Вторият проблем е, че не ние избираме децата си, а те избират нас. Такава е обстановката и при основния воин. Той научава че има наследник след 18 години, само че в миг, когато има финален късмет за кариера. Така изпада в обстановка на непрекъснати неистини...

Театърът е хубав сън и опция за бягство от проблемите, счита режисьорът с вяра, че от ден на ден хора ще избират този метод за превъзмогване на ежедневния стрес от действителността.

Рей Куни те кара да се смееш от самото начало, с цел да се замислиш най-после върху избора на сина, който показва за собствен същински татко напълно различен човек, изяснява режисьорът. Сценографът Петър Митев добавя: Нещото подтиква фена да си зададе въпроса по какъв начин той би реагирал в сходна обстановка, кара го да размишления къде се намира, кой е самият той. Това е философският въпрос по какъв начин да намериш себе си. Защото всеки човек намира себе си, само че в множеството случаи доста късно, обобщава Костадин Бандутов.

През 90-те години на предишния век Костадин Бандутов слага на варненска сцена друга пиеса на Рей Куни. Тя носи заглавието " Между два стола " и дълго време обира овациите на публиката. 

Интерес съставлява фактът, че Свилен Стоянов, който в миналото е играл ролята на сина в същата пиеса, в този момент се превъплъщава в ролята на бащата. С тази роля известният варненски артист ще означи и 60-ата си годишнина.

Сценографията и костюмите са на художника Петър Митев. Още за спектакъла и режисьорския прочит на Костадин Бандутов можете да чуете в изявлението на Вяра Николаева.

play pause stop mute unmute max volume / Костадин Бандутов Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.  Снимка

 Снимка




 Снимка




Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР