Бащата на убитото момиче от Галиче Асен Руменов се срещна

...
Бащата на убитото момиче от Галиче Асен Руменов се срещна
Коментари Харесай

След убийството в Галиче отменят задължителна редукция на присъда за малолетни

Бащата на убитото момиче от Галиче Асен Руменов се срещна с премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев . Срещата се организира в министерски съвет и е отговор на медийната изява по БТВ на почернения татко.

Припомняме, че преди седмица момиче с прерязано гърло е намерено във врачанското село Галиче. По-късно малолетен юноша е арестуван за жестокото ликвидиране на 18-годишното момиче, правейки цялостни признания. Убиецът даже е посочил ножа, с който е направил убийството. В следствие стана ясно, че причинителят може да получи 12 години затвор, тъй като е малолетен.

След срещата депутатът от ГЕРБ Маноил Манов съобщи, че му е предоставено да се изготви и работи по текст - законодателна смяна, с който да не е наложителна редукцията при присъда за малолетни . Манов изясни, че сега закона споделя, че в случай че е осъществено закононарушение от малолетен, оптималната присъда, която може да получи е 12 години. ‚ Ние ще се обърнем към прокуратурата, с цел да се вземе под внимание положението на причинителя ", добави още той.

" Премиерът и основният прокурор дадоха обещание да създадат всичко. Това не може да продължава, тъй като животът на доста хора ще бъде разрушен и погубен . Този урод е направил нахлуване против безсилен човек по изключително нечовечен метод и единственото нещо, което е получил като наказване е пробация и условна присъда. Ако беше осъден тогава в този ден, това нямаше да се случи ", разяснява Асен Руменов, бащата на убитото момиче от село Галиче.

" Трябва да се знае, че никой, който е направил тежко закононарушение, без значение дали е пълновръстен или не, ще му се размине , или ще му бъде понижена присъдата. Идеята е да няма авансово гаранция за редукция на закононарушението ", зави Манов. Така ще има и предпазен резултат.

" Премиерът Бойко Борисов изрично застава зад позицията и споделя, че това не може да продължава, тъй като тъгата на хората не може да бъде измервана с обещания за ограничения, би трябвало да се случи незабавно ", бе безапелационен Манов.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева разгласи, че Иван Гешев още на следващия ден ще се разпореди на всички прокуратури в страната да извършат на инспекции на лица с две или три висящи производства.

Проверката ще обхване дали се съблюдават ограниченията за неотклонение взети във връзка с обвинените лица. Ако същите не ги съблюдават, наблюдаващите прокурори ще желаят по-тежки ограничения за неотклонение. Всички тези ограничения се одобряват за намаляването на битовата престъпност и да не се повтаря случая, който се случи в село Галиче, изясни още тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР