Бащата на убитата Андреа в село Галиче призова за промяна

...
Бащата на убитата Андреа в село Галиче призова за промяна
Коментари Харесай

Бащата на убитата Андреа поиска среща с Борисов: Нека законът се промени

Бащата на убитата Андреа в село Галиче прикани за смяна на закона, тъй че присъдите нанепълнолетни, направили толкоз тежки закононарушения, да не бъдат доста по-ниски. Според настоящето законодателство 17-годишният юноша, който беше арестуван за зверското обезчестяване и ликвидиране на година по-голямото от него момиче, може да получи от 5 до 12 години отнемане от независимост за убийството.
" За мен това е една школа и откакто излезе, още веднъж ще бъде палач ", сподели пред bTV Асен Руменов, който съобщи по адрес на Аксел Олеков, че " даже и животните не могат да бъдат толкоз жестоки ".

Мъжът се обърна към премиера Бойко Борисов, заявявайки, че " един обезверен татко желае детето му най-малко да има покой на душата ".

" Нека този закон да се промени и това да стане за моето дете ", прикани бащата на Андреа.

Той изиска среща с премиера, а след диалога от пресслужбата на Министерския съвет оповестиха, че в идващите дни Борисов ще се срещне с роднините на убитото момиче.

" След този случай доста мои близки няма да се върнат повече в България. Не си заслужава да се върнат в страна, в която няма закони и ред ", сподели още Руменов.
Той показа, че оттук насетне ще живее поради другото си дете и до дъно ще се бори за тази присъда и " този закон, който пази убийците ".

" Андреа за всички беше ангел. Нищо неприятно не е направила на никого. Аз поех попечителството над децата и от този момент посветих целия си живот на тях. Винаги съм ги учел да бъдат индивиди. Да бъдат положителни, възпитани и съзнателни хора ", описа мъжът.

От четири години той работи в Англия. Решението да замине взел дружно с децата си, тъй като виждал, че у нас не може да им обезпечи нужното. Признава, че решението било мъчно, само че не е имал избор.

" Избрах по-малкото зло, а то се оказа по-голямото ", показа бащата.

Малко преди да я убият той споделил на щерка си, че в случай че пожелае, ще се върне в България. Тя обаче му споделя да остане в Англия.

" Тя е едно прелестно дете и може да бъде образец за всички. Изключително дете. Мечтата й беше да приключи, а по-късно да подхващат нещо по-сериозно с нейния другар. От четири години са дружно и държаха един на различен ", описа и братовчедът на Андреа - Марио Милчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР