Бащата на световния номер 1 в тениса Новак Джокович -

...
Бащата на световния номер 1 в тениса Новак Джокович -
Коментари Харесай

Бащата на Джокович: Григор нанесе голяма вреда на нашето семейство

Бащата на международния номер 1 в тениса Новак Джокович - Сърджан, съобщи, че Григор Димитров е нанесъл огромна щета, както на фамилията му, по този начин и на Сърбия и Хърватия.

 Григор два пъти бил отказал да се тества за ковид?

Причина за изявлението му беше прекратеният шампионат " Адриа ", проведен от първата ракета на Сърбия в страните от някогашна Югославия. Надпреварата беше спряна преди финала в Хърватия, откакто Григор Димитров разгласи, че е инфектиран с ковид. След всеобщо тестване на участниците и треньорите се оказа, че COVID-19 имат още Новак Джокович и брачната половинка му, последният противник на българина Борна Чорич, Виктор Троицки, който игра в Белград, както и бременната му половинка. Позитивни са тестванията на треньора на Димитров - Кристиан Гро, физиотерапевта му Алгис Христов и един от треньорите на Новак Джокович.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Sportal Open Tennis (@sportalopentennis) на Юни 23, 2020 в 5:27 PDT

" Защо това се случи? Защото Димитров евентуално пристигна инфектиран отнякъде. Не беше тестван тук, взеха му проба на друго място. Това не е хубаво. Но... Какво да се прави. Нанеси огромна щета на Хърватия, на нашето семейство и на Сърбия ", съобщи Сърджан, потърсен за коментар от хърватската телевизия RTL.

Редица сръбски разпространиха информацията, че Димитров е отказал два пъти да се тества за ковид по време на мини шампионатите с благотворителна цел, проведени от Джокович. Според тях българският тенисист се е чувствал зле при идването си в Хърватия, само че е подценил обстановката. Между двата шампионата - в Белград и Задар, Димитров беше за малко в родния си град Хасково, където организира открита подготовка, срещна се с кмета и с локални деца.

След като стана ясно, че българинът е инфектиран, Джокович се прибра в Сърбия и дружно с цялото си семейство се подложи на проби. Той и брачната половинка му Йелена дадоха позитивен резултат, до момента в който децата им и родителите на Новак - негативен.

" Никой не се усеща добре след случката. Ноле също. Никой не се усеща добре в това състояние. Не, не е добре, само че това е обстановката! Трябва да излезем от нея по-силни, да бъдем сигурни, че и това ще мине, да се откри метод, да защитим всички ", добави Сърджан.

Бащата на Новак въпреки всичко остава оптимист и дава обещание, че почитателите ще могат да видят своя любим, откакто обстановката се възстановява.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР