Бащата на сръбския тенисист Новак Джокович директно обвини българската ракета

...
Бащата на сръбския тенисист Новак Джокович директно обвини българската ракета
Коментари Харесай

Бащата на Джокович със скандално обвинение към Григор Димитров

Бащата на сръбския тенисист Новак Джокович непосредствено упрекна българската ракета номер едно Григор Димитров за заразяването на сина му с ковид. Според Сърджан Джокович ”с държанието си Димитров е нанесъл голяма вреда на Сърбия и Хърватия ”.
Обвиненията на бащата на Джокович идват в миг, в който целият тенис свят насочва остри рецензии към сръбския тенисист поради безотговорното образуване на шампионатите Адриа Тур, в които не се спазваше никаква обществена отдалеченост от играчи, треньори и аудитория. Думите на Сърджан Джокович не регистрират и обстоятелството, че синът му е единственият от участниците в шампионата, който потвърдено е влезнал в контакт със инфектиран с ковид преди началото на първия шампионат от Адриа Тур в Белград (12-14 юни). Преди десетина дни стана ясно, че Джокович е участвал на социална демонстрация в сръбската столица на 11 юни, по време на която е контактувал с баскетболиста на Партизан Белград Никола Янкович, който на 15 юни даде позитивна проба за COVID-19.

Впоследствие не бе оповестено дали Джокович се е тествал за ковид след контакта си с Янкович, само че това наподобява малко евентуално като се вземе поради скептичността на тенисиста към вируса, както и отводът му да се тества в Задар, Хърватия, незабавно откакто стана ясно, че Григор Димитров е инфектиран. Лагерът на Джокович изясни отхвърли му с това, че международният номер 1 " няма признаци ", като бе оповестено, че той ще последва рекомендациите на медицинските експерти при завръщането си в Белград. Именно там Джокович и фамилията му се подложиха на проби, от които стана ясно, че той о брачната половинка му Йелена са носители на вируса.

Въпреки всичко това бащата на Джокович декларира по адрес на Григор Димитров:

" Защо стана по този начин? Вероятно, тъй като е дошъл човек, който е бил болен. Никой не знае от кое място. Той не е бил тестван. Той се тества по-късно на друго място. Според мен това нещо не е наред. Какво да вършим? С държанието си той нанесе голяма вреда на Сърбия и Хърватия, както и на фамилията ни "

" Никой не се усеща добре, несъмнено и самият Новак. Но, ситуацията е такова, каквото е. От тази обстановка би трябвало да излезем по-силни. Трябва да осъзнаем, че това би трябвало да мине, да се защитим по някакъв метод ", продължава коментарът на Сърджан Джокович пред РТЛ, представен от БГНЕС.

Мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов внесе изясненост към спекулациите на сръбски и хърватски медии, че Гришо е предизвикал болестта с COVID-19 на " Адриа Тур "

" Във връзка с казаното от бащата на Новак Джокович пред хърватската телевизия, желая да ви уведомя за следното: Григор кацна непосредствено в Белград след тримесечна цялостна изолираност. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватия), му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за ковид. Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безвредното осъществяване на шампионата и да основат правила, които да се следват. Григор прецизно е спазвал всички правила, наложени от уредниците на шампионата и съществуващите закони и наредби при прекосяването на границата сред България, Сърбия и Хърватия. ", бе безапелационен Стоименов, представен от Sportal Open Tennis.
.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР