Бащата на съвременния формат на волейбола, а именно - грешка-точка

...
Бащата на съвременния формат на волейбола, а именно - грешка-точка
Коментари Харесай

Бащата на съвременния волейбол пребори коронавируса на 82 години

Бащата на актуалния формат на волейбола, а точно - " грешка-точка " (б.р. така наречен " рали пойнт систем " ) Петър Кръчмаров се пребори с ковид на 82 години. Битката на именития български играч, който от 1993 година живее в Парма (Италия), стартира в първите дни на февруари. Участникът в две олимпиади - в Токио 1964 и в Мексико 1968, се почувствал зле в залата, където тренира тима от Серия D Тандрес (Баганцола). Играчите се обаждат в Спешна помощ и експертът е настанен в болница, където схваща, че е инфектиран с ковид.

" И двата ми дроба бяха повредени, не спах въобще... не ядех нищо и когато пиех вода, имах възприятието, че гълтам кристали. Дишах мъчно. От 8 до 10 март всеки миг можеше да бъде съдбовен, само че по-късно за благополучие още веднъж отворих очи. Това се случи на 10 март сутринта - в стаята ми влезе доктор, който сподели: " Ти завоюва най-голямата борба в живота си през нощта ". От следващата година ще чествам и датата на второто ми раждане ", споделя Кръчмаров в изявление за " Газета ди Парма ".

" Беше доста по-уморително, в сравнение с успеха в пет гейма против Съединени американски щати на Олимпиадата в Мексико... Срещу COVID-19 беше третата ми олимпиада. Най-важната и завоювах златния орден ", прибавя българската легенда.

82-годишният треньор споделя, че е свалил 20 кг поради заболяването, а брачната половинка му Виолета го посрещнала шеговито: " Оставих те тук като Бъд Спенсър, а се връщаш като Терънс Хил... ".

Това несъмнено е най-важната битка, изходът, от която коства доста повече от олимпийски златен орден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР