Бащата на новия министър-председател на Руската федерация Владимир Моисеевич е

...
Бащата на новия министър-председател на Руската федерация Владимир Моисеевич е
Коментари Харесай

БГ следа: Новият руски премиер бил работил под прикритие в София

Бащата на новия министър-председател на Руската федерация Владимир Моисеевич е роден през 1939 година в град Полоцк (Белоруска ССР). Той е от еврейски генезис, оповестява pogled.info

Майка му Луиза Михайловна е родена в Котлас (Архангелска област) през 1942 година Различни източници ѝ приписват арменски генезис.

Двойката живееше в Москва. През 1966 година се ражда синът им Михаил, четири години по-късно - щерка им Наталия. През 1980 година фамилията се реалокира от Москва в Лобно, Московска област и се открива в микрорайон “Букино” на улица "Циолковски " №7.

Миша приключва Лобненско учебно заведение № 7, даже тогава стартира да написа лирика и музика. “В града Михаил Мишустин към момента си го спомнят. Преди няколко години кметът на Лобно му присъди купата почетен гражданин. И Михаил не не помни за своя град: той освен оказа помощ на родното си учебно заведение, само че и построи параклис в локалното гробище, сложи нова врата, облагороди входа”.

Бъдещият министър председател напуща Лобно незабавно след учебно заведение. Впоследствие се дами за Владлена Юриевна, родена през 1976 година и те имат три деца: Алексей (1999), Александър (2000), Михаил (2009).

Най-големият от тях сега учи в бюджетния отдел на факултета "Основни науки " на МСТУ “Н. Е. Бауман” компетентност „ Приложна математика “, междинният - в бюджетната катедра на факултета „ Инженерно дело и мениджмънт “ на МСТУ “Н. Е. Бауман,” а най-малкият, учи в московско учебно заведение и играе нападател в хокейния тим „ Армада “ на Московската хокейна федерация. Порталът "БИЗНЕС онлайн " твърди, че брачната половинка на Михаил Мишустин е татарка.

За главното занимание от първа ръка. “И двамата ми дядовци бяха младши лейтенанти, всички бяха почитатели на ЦСКА. Баща ми, преди гибелта си, доста момчета го познаваха. Серьожа Фьодоров, да вземем за пример, викаше за ЦСКА.

Животът ми протече дружно с ЦСКА. При всяка опция ходя на игрището, с цел да скандирам за обичания тим. Започнах още по времето на Петров, Харламов и Третяк. С този именит тим са свързани всички наши фантазии, достижения и наслада от младостта”, признава Мишустин.

Сестрата на бъдещия началник на кабинета, Наталия Стенина, работи в самолетна компания “Аерофлот”.

През 2005 година тя е съосновател на компанията за употреба и развиване на уреди за инженерна инфраструктура „ Николо-Спаское “ (управлява нежилищен фонд във вилно населено място „ Котън Вей “ в самия център на Николина Гора, на 24 километра от столицата), от 2007 година благотворителния фонд за Подкрепа на развиването на образованието, милосърдието и спорта (ПРОМИС) и московската районна социална организация „ Хокеен клуб Спортима “.

Ако вярвате на "Kontur.Fokusu ", е съсобственик на ресторант "Недалний Восток " на Тверски бул. в Москва.

Според някои сведения Владимир Моисеевич Мишустин е служил в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Съюз на съветските социалистически републики (офицер в кариерата; съгласно слуховете, той е работил под прикритието на референт в посолството на Съюз на съветските социалистически републики в България, по-късно е работил в Афганистан и Люксембург), по-късно е бил командирован в “Аерофлот”, “Аеромаш” и “Авиационна безопасност”.

Докато се пенсионира, той работи като гид в музея на самолетната компания “Аерофлот " (срещу терминал С на летище “Шереметиево”) и споделя на студентите историята на руската авиация. Луиза Михайловна Мишустина е работила като здравна сестра.

Михаил Владимирович Мишустин е набожен. На 28.08.2019 „ в помощ за подкрепяне на манастира „ Успение Богородично на Саровските пустини “ той е награден с орден„ Св. Серафим Саровски III степен “.

Наталия Лосева, заместник-главен редактор на МИА “Русия Днес”, съобщи, че "Мишустин е един от донорите на Дивеево, освен това от от дълго време ".

Настоятелят на Михаило-Архангелския манастир в град Юриев-Полски отец Афанасий (Селичев) изясни пред кореспонденти: „ Новият министър председател е основният ктитор на Дивеев “. Мишустин постоянно идва със фамилията си в манастира „ Света Троица Серафимо-Дивеевска “ на работа. На 25.06.2017 година

Митрополит Крутицки и на Коломна Ювеналий му връчи патриаршеския знак на храмов строител (за забележителна помощ при възобновяване на Спаската черква в село Убори, Одинцовска област на Московска област), основан през 2005 година от Московския и цяла Русия патриарх Алексей II. Мишустин оказва помощ и на други манастири, без да разкрива този факт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР