Бащата на министър-председателя на Великобритания е пътувал до Гърция през

...
Бащата на министър-председателя на Великобритания е пътувал до Гърция през
Коментари Харесай

Бащата на Борис Джонсън влезе в Гърция през България


Бащата на министър-председателя на Англия е пътувал до Гърция през България като по този метод е нарушил държавните препоръки във връзка пътуванията поради пандемията, заяви БГНЕС, цитирайки „ Дейли мейл “.

Стенли Джонсън е летял макар напътствията на външното министерство, че британците не би трябвало да пътуват в чужбина, в случай че не е неотложно. 79-годишният мъж е дошъл нощес в Атина, с цел да посети планинската си вила. Той се похвали с пътуването си в две изявления в Инстаграм, показващи, че самолетът му лети над Атина.

Бившият евродепутат от торите е прелетял през българската столица София, тъй като гръцкото държавно управление забрани директните полети от Обединеното кралство доникъде на юли.

Говорейки от балкона на своята вила в Северна Гърция нощес, Джонсън старши сподели: „ Аз съм в Пелион по бизнес – да потвърдя собствеността си за отдаване чартърен за идния сезон. Трябва да съблюдавам ограничения за разграничаване в парцела, тъй като тук го вземат доста насериозно. Гърците се пробват да спрат груповите пристигания от Англия, само че бяха доста щастливи да ме одобряват. Всичко, което желаеха да знаят е от кое място пристигам и какво ще върша. Премериха ми температурата и се мих два пъти. Трябва да възстановим въздушните мостове допустимо най-скоро. От това, което видях, идването на британците няма да съставлява заплаха за гърците, тъй като тук са доста деликатни.”

Вилата с четири спални в Пелион има басейн и тераси с аспект към планината и морето. Плажът е единствено на пет минути пеш през маслинова горичка.

Пътуването на Джонсън демонстрира, че е допустимо да се пътува през трета страна, като се заобиколят разпоредбите, предопределени да спрат разпространяването на ковид.

Във вторник Гърция разгласи, че удължава възбраната си за полети в Обединеното кралство до 15 юли. Мерките ще бъдат подложени на непрестанен обзор, съгласно премиера на страната Кириакос Мицотакис.

Според сегашните правила, Джонсън евентуално ще би трябвало да остане под карантина в продължение на 14 дни след завръщането си.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР