Бащата на малката Амая, чието сърце спря да бие и

...
Бащата на малката Амая, чието сърце спря да бие и
Коментари Харесай

Бащата на Амая след смъртта ѝ: Мислехме, че е спасител“ , а се оказа, че сме наели компания убиец“

Бащата на дребната Амая, чието сърце спря да бие и не съумя да дочака трансплантация в Индия, упрекна в непросветеност екипа на задграничния профилиран аероплан и компанията, наета да ги транспортира до такава степен. 

„ От компания, която мислехме, че е „ избавител “ се оказа, че сме наели компания „ палач “, написа Калоян Абрашев в профила си във Facebook.

Семейството на Амая счита да съди компанията, отговаряща за медицинския превоз.

По думите на Калоян Абрашев са направени два опита Амая да излети за Индия, само че и двата са били несполучливи поради компанията за превозване на пациенти, а детето е било връщано в Националната кардиологична болница в София.

„ Вторник е, към 10:00 и тръгваме от Националната кардиологична болница с кола за спешна помощ. В колата за спешна помощ сме аз, Амая, двама доктори от Националната кардиологична болница и двамата медици, които ще бъдат с нас на полета. Пристигаме всички на летище София и се стартира образуване на пренасяне на Амая от колата за спешна помощ във самолета и получаваме въпрос от задграничните медици: „ Къде е оборудването? ”. Тези хора изобщо не бяха на ясно къде е оборудването, с което щяха да работят. Настана суматоха и всички започнахме да звъним да намерим оборудването. Цялото летище беше проведено да търси животоспасяващото съоръжение. След може би15, се откри, че същото е доставено в понеделник вечерта…на Централна жп гара в София. Компанията е наела някакъв юноша по бяла тениска с грейка, без безусловно никакъв приказваме британски да закара оборудването и той е объркал „ летище ” с „ гара ”, споделя Калоян Абрашев.

След това са принудени да се върнат с колата за спешна помощ назад до болничното заведение. Д-р Печилков, управляващ организацията от българска страна ни сподели, че това преместване като парцалена кукла от системи в болничното заведение към кола за спешна помощ и извънредно рисково и за пръв път става очевидец пациент да се връща назад, написа още опечаленият татко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР