Бащата на култовите филми „Авантаж“ и „Мера според мера“ проф.

...
Бащата на култовите филми „Авантаж“ и „Мера според мера“ проф.
Коментари Харесай

Проф. Дюлгеров става част от звездно международно жури

Бащата на паметните филми „ Авантаж “ и „ Мера съгласно мера “ проф. Георги Дюлгеров се причислява към професионалното 12-членно интернационално жури от Холивуд, Англия, Италия и България в тазгодишното издание на състезанието за млади създатели НАГРАДА ЗА КИНО 355. Носителят на най-престижните призове за кинорежисура, получени на интернационалните и национални фестивали, ще взе участие в подбора и селектирането на тримата финалисти за статуетката и паричната премия. Традиционно крайният избор на спечелилия ще бъде в ръцете единствено на публиката по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев “ в края на април 2021 година



Проф. Георги Дюлгеров е създател на филми вечно останали в историята на родното кино, а също на десетки документални, измежду които „ За девойките и тяхната Нешка Робева”. Той е член на Европейската кино академия, а също е почетен със званието „ Почетен професор на Нов български университет” за огромни достижения в региона на българското игрално кино и особени заслуги в преподаването по кино постановка.

Председател на журито на НАГРАДА ЗА КИНО 355 продължава да е работилият върху филми като „ Титаник “, „ Аватар “, „ Междузвездни Войни “, „ Ледена ера “ и доста други шедьоври Освалдо Де Сантис. Той е основният съветник на Paramaunt Pictures в Италия като преди този момент 33 години е бил Президент на Twenty Century Fox, Италия, а също и общоприет шеф на TV SKY.
 Проф. Дюлгеров става част от звездно интернационално жури

Кандидатстването за НАГРАДА ЗА КИНО 355 - предизвикването към младите кинотворци на Фондация „ Стоян Камбарев “ завършва в края на тази седмица – 28 февруари 2021 година За трета поредна година младите режисьори имат неповторим късмет за изява и привличане вниманието на интернационалните експерти при цялостна независимост на тема, жанр и род. Единственото изискване е в заглавието на техния филм да участва цифрата „ 10 “, което да се вплете в сюжета. Допускат се единствено напълно авторски сюжети.
 Проф. Дюлгеров става част от звездно интернационално жури

„ За нас е същинска привилегия огромният български режисьор проф. Георги Дюлгеров да се причисли към журито един до друг до именития продуцент Освалдо де Сантис. Така към този момент имаме дузина блестящи, приети и безспорни имена, като образуваме необикновен тим от Холивуд, Англия, Италия и България. Сега е време младите режисьори да одобряват отправеното предизвикателство тъй като рядко имат такава опция – техни филми да бъдат видени и оценени от такива звездни филммейкъри. Явно и в третото издание на НАГРАДА ЗА КИНО 355 множеството претенденти чакат последните дни. Това е типично за създателите - да се засилват в последния миг. Миналата година във финалните 24 часа получихме съвсем всички кандидатури. А ние нямаме към този момент самообладание да стартираме да гледаме авторските сюжети “, показа актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, подстрекател и ръководител на Фондация „ Стоян Камбарев”.
 Проф. Дюлгеров става част от звездно интернационално жури

13-членното професионално интернационално кино жури през 2021 година

на НАГРАДА ЗА КИНО 355 включва

ОСВАЛДО ДЕ САНТИС - ръководител на журито - Paramount Pictures (Италия)

ФИЛИП РОТ - продуцент, сценарист, режисьор - UFO Film and Television Studios (САЩ)

Проф.ГЕОРГИ ДЮЛГЕРОВ - режисьор, почетен професор в Нов български университет (България)

ТОМАС П. ВИТАЛЕ - продуцент, сценарист - UNIVERSAL SYFY Network (САЩ)

ИВАН ТОНЕВ - продуцент, оператор - ARS DIGITAL Studio (България)

Дело за оперативно наблюдение МАЙКЪЛ ПОЛ - режисьор, сценарист - UNIVERSAL (САЩ)

ДЕСИ ТЕНЕКЕДЖИЕВА - актриса, режисьор, продуцент - NOVA Film (България)

МАРК САМЪРС - интернационален кастинг шеф - MS Casting Directors & Management (Англия)

СТАНИСЛАВ СЕМЕРДЖИЕВ - сценарист, продуцент, ректор на НАТФИЗ (България)

БЕН ЧАРЛЗ ЕДУАРДС - сценарист, режисьор (Англия)

ДЖЕФРИ БИЙЧ - продуцент, сценарист - UFO Film and Television Studios (САЩ)

ВАЛЕРИЯ СТОЙКОВА - продуцент - MatchPoint Production (България)

СТЕФАНИ РАЙЧЕВА - режисьор - (България)

Третият притежател на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (Три-Пет-Пет) ще получи специфична бронзова статуетка и 10 000 лева под формата на парични средства и услуги за продуциране на идващия му филм от Фондация „ Стоян Камбарев “ и нейните сътрудници NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio. Първият победител в състезанието е Йордан Михайловски, а предходната година признанието заслужи Ваня Бойчева.
 Проф. Дюлгеров става част от звездно интернационално жури

Още за детайлности за журито, премията и изискванията на състезанието, може да намерите тук - http://kambarev.com/bg/355

Кандидатури за НАГРАДА ЗА КИНО 355 се одобряват до 28.02.2021 година на уеб страницата на Фондацията www.kambarev.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР