Бащата на жертвата на освободения Полфрийман - Христо Монов, който

...
Бащата на жертвата на освободения Полфрийман - Христо Монов, който
Коментари Харесай

Съдът се подигра с български граждани! Не прокурорите, а съдиите са най-големият проблем в съдебната система - защо не избираме тях публично?

Бащата на жертвата на освободения Полфрийман - Христо Монов, който през вчерашния ден разяснява първо пред ПИК скандалното решение на Софийски апелативен съд и ръководителя му Калин Калпакчиев, продължава да упорства за пояснение.

Видният психолог, който от години се бори за отмъщение за гибелта на сина си - студента по право Андрей Монов, разяснява пред "DarikNews.bg ", че съдът се е подиграл с жителите.

"Българската страна се подигра с български жители в лицето на съда. Тримата съдии - този Калпакчиев и двете съдийки, ще носят върху себе си един духовен срам. Едно единствено не им поисквам - да преживеят същото, което преживяхме със брачната половинка ми и приятелите на сина ми ", съобщи Монов.

"След днешния ден просто на човек да му се прииска в действителност да се промени Конституцията и жителите да си избират съдиите. Видя се, че най-големият проблем пред тази страна е правосъдната система, и то не прокуратурата, а съдът ", безапелационен беше някогашният народен представител от Българска социалистическа партия. За себе си споделя, че през днешния ден му е олекнало - и от натиска, упражняван през годините върху него от страна на родината и юристите на Полфрийман.

"То не бяха молби за преразглеждане, то не бяха филми, то не бяха книги, то не бяха награди! Главният прокурор Сотир Цацаров постъпи доста почтено преди 6 години ", връща се обратно в тъгата си бащата на убития Андрей във връзка отхвърли на обвинител номер едно да пусне австралиеца в родината му.

"Аз към този момент съм спокоен. Спокойно ще вървя по улицата. Само че те по какъв начин ще вървят по улицата и дали ние няма да им плащаме защитата ", сподели по адрес на тримата съдии почерненият татко.

Неприятната новина го застигнала през вчерашния ден в деня, предназначен за фамилно празненство - навръх 19 септември преди 11 години детският психолог и брачната половинка му, изгубили сина си, осиновяват две деца от обществен дом. И постоянно на тази дата честват самобитен рожден ден. Днес двете деца на Монови, към този момент на 14 и на 16 години, останали без празника си.

"Като научих, в 15 часа анулирах тържеството. Имах непокътната маса ", призна бащата.

Христо Монов желае да чуе претекстовете на правосъдния състав. "Каня ги да се срещнем и пред медиите, и пред цялото общество да ми кажат за какво. Защото, не съм почитател на концепцията на Иван Гешев, само че на него му прави чест, че застава намерено пред медиите. А този Калпакчиев мълчи. Като го бяха настъпили нещо преди години, беше доста деен пред медиите. Нека в този момент да застане и да изясни ", сподели още Христо Монов.

"Аз към този момент съм спокоен, само че дали този Калпакчиев и двете съдийки ще спят умерено, въпреки че те са задоволително дебелокожи, с цел да изпитат скрупули ", продължи изповедта си почерненият татко.

Към момента той не е дочакал присъденото обезщетение от килъра в размер на 600 хиляди лева Може би са платени, където би трябвало, съмнява се психологът, който разкри, че възмутени хора са му звънели да му споделят, тъкмо това - че парите са платени. И си спомня по какъв начин синът му, предстоящ правист, постоянно е казвал, че решенията на съда не се разясняват.

"Защо ние, жертвите, би трябвало да разясняваме? Нека те да кажат причините си. Каквото и да кажат, няма да ми върнат сина! ", споделя бащата, на който тъгата е пресъхнала. Останала му единствено обидата след позорното решение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР