Бащата на депутата от ИТН Димитър Гърдев – Стоян Гърдев

...
Бащата на депутата от ИТН Димитър Гърдев – Стоян Гърдев
Коментари Харесай

Бащата на депутата от ИТН Димитър Гърдев е имал общ бизнес с Васил Божков

Бащата на депутата от Има Такъв Народ Димитър Гърдев – Стоян Гърдев е бил съучастник със глобения от Съединени американски щати по световния закон "Магнитски " Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, заяви проверяващият уебсайт Bird.bg. Общия бизнес е бил през компанията “Смарт уей” АД.

Разследващият уебсайт демонстрира клише на подписа на Стоян Гърдев за влизане в съдружничество с компанията на Божков – „ Холдинг Пътища “. Самият Димитър Гърдев е притежател и шеф на компанията “Систера Технолоджи “, която е записана на същия адрес като компанията “Смарт Уей” АД - бул. "Васил Левски " 99 в София. Сега Димитър Гърдев се спряга като любимец за външен министър от политическата квота на Има Такъв Народ в бъдещото съдружно държавно управление.

През лятото Димитър Гърдев първи отвори въпроса за канадското поданство на някогашния длъжностен министър и сегашен претендент за министър председател Кирил Петков с запитване от парламентарната естрада. Сега Кирил Петков е любимец за министър председател на съдружното държавно управление, в което взе участие и партията Има Такъв Народ, в която Гърдев е интернационален секретар. Преди ден се разбра, че Гърдев е споделил погрешна информация за позициите, която е заемал като чиновник на Европейския парламент. В формалното си CV Гърдев твърди, че е бил "съветник в комисиите AFET и SEDE”. Тази информация е оповестена на уеб страницата на " “.

Работата на Гърдев в Европейския парламент е като помощник на български евродепутат в нейния офис в София и той в никакъв случай не е работил в пространствата на Екологичен потенциал, заяви Euractiv. Гърдев разяснява, че е работил като помощник на евродепутата Елена Йончева в офиса ѝ в София и в това си качество е отразявал въпросите на AFET и SEDE. Той изясни, че работата му е проверявана от Европейския парламент и че е получил добра оценка. Елена Йончева удостоверява, че Гърдев е бил неин помощник в офиса в София в интервала 2019-2020 година, само че добави, че изказванието му, че е бил "съветник в комисиите AFET и SEDE “ е неистина.

По информация на Mediapool от офиса на Йончева в София Димитър Гърдев е работил там в интервала юли 2019 - февруари 2021 година на трудов контракт като локален помощник. Съгласно разпоредбите на Европейския парламент, локалните асистенти подкрепят съответния евродепутат при осъществяването на парламентарните му функционалности в страната, от която е определен - България. Гърдев, както и останалите чиновници в офиса в София, за времето на контракта си са отговаряли за показване на активността на Йончева, като евродепутат в България и реализиране на връзка с гласоподавателите. Договорът на Гърдев с офиса на Елена Йончева е преустановен по взаимно единодушие през февруари 2021 година.

"Познавам господин Гърдев от 2017 година, когато бях определена за депутат, от негови медийни участия по външнополитически тематики. Той ми даде своя биография, съгласно която има богат професионален опит, в това число в Министерството на външните работи ", разяснява Елена Йончева пред Mediapool. Неофициалната информация e, че Димитър Гърдев е оповестил, че е работил в посолството ни в Кипър в интервала от 2000 до 2004 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР