Бащата на депутата от ИТН Димитър Гърдев – Стоян Гърдев

...
Бащата на депутата от ИТН Димитър Гърдев – Стоян Гърдев
Коментари Харесай

Бащата на Димитър Гърдев е имал общ бизнес с Васил Божков

Бащата на депутата от Има Такъв Народ Димитър Гърдев – Стоян Гърдев е бил съучастник със глобения от Съединени американски щати по световния закон " Магнитски " Васил Божков, заяви Общия бизнес е бил през компанията “Смарт уей” АД.

Разследващият уебсайт демонстрира клише на подписа на Стоян Гърдев за влизане в съдружничество с компанията на Божков – „ Холдинг Пътища “.

Самият Димитър Гърдев е притежател и шеф на компанията “Систера Технолоджи “, която е записана на същия адрес като компанията “Смарт Уей” АД - бул. " Васил Левски " 99 в София, добавя Bird.bg.

Сега Димитър Гърдев се спряга като любимец за външен министър и вицепремиер от политическата квота на Има Такъв Народ в бъдещото съдружно държавно управление.

През лятото Димитър Гърдев първи отвори въпроса за канадското поданство на някогашния длъжностен министър и сегашен претендент за министър председател Кирил Петков с запитване от парламентарната естрада. Сега Кирил Петков е любимец за министър председател на съдружното държавно управление, в което взе участие и партията Има Такъв Народ, в която Гърдев е интернационален секретар.

Преди ден се разбра, че Гърдев е споделил погрешна информация за позициите, която е заемал като чиновник на Европейския парламент. В формалното си CV Гърдев твърди, че е бил „ консултант в комисиите AFET и SEDE”. Тази информация е оповестена на уеб страницата на „ ИТН “.

Работата на Гърдев в Европейския парламент е като помощник на български евродепутат в нейния офис в София и той в никакъв случай не е работил в пространствата на Екологичен потенциал, заяви Euractiv.

Гърдев разяснява, че е работил като помощник на евродепутата Елена Йончева в офиса ѝ в София и в това си качество е отразявал въпросите на AFET и SEDE. Той изясни, че работата му е проверявана от Европейския парламент и че е получил добра оценка.

Елена Йончева удостоверява, че Гърдев е бил неин помощник в офиса в София в интервала 2019-2020 година, само че добави, че изказванието му, че е бил „ консултант в комисиите AFET и SEDE “ е неистина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР