Бащата на 9-годишното момче от Англия, което бе обявено за

...
Бащата на 9-годишното момче от Англия, което бе обявено за
Коментари Харесай

Бащата на 9-годишният англичанин от Банско: Синът ми не е бил заразен с коронавирус

Бащата на 9-годишното момче от Англия, което бе оповестено за инфектирано с ковид в Банско, в дълъг пост във Facebook разгласи, че детето, както и цялото семейство, не са били инфектирани с COVID-19 и благодарение на английското посолство към този момент са се прибрали във Англия.
Епо превод на Facebook обявата на бащата на 9-годишното момче – Матю Джепсън:

„ Не ми трябваше доста време с цел да реша да напиша този пост, това е късата версия. След като разгласих какво ни се случи в Банско, оказа се, че нашият случай е бил прегледан от още по-висока инстанция и получихме имейл от човек на име Пол, който е доста почитан в английското посолство в България. Той искаше да приказва с нас. Говорихме и му обяснихме какво се случва (той не можеше да повярва), обяснихме му за тестванията, за това, че ни отхвърлиха да ни дадат резултатите, за това, че ни отхвърлиха още един тест, за това, че ни споделиха, че най-малкия ни наследник е притежател без да има признаци. Той ни попита за положението на децата, защото те не бяха излизали на открито от една седмица и ни сподели, че ще ревизира случая ни.

В четвъртък вечерта към 10 часа получихме позвъняване от Пол. Той ни сподели, че е съумял да получи резултатите от тестванията ни (ние от четири дни се опитвахме) и, че всичките са негативни. Не можахме да повярваме, оказа се, че сме били прави от самото начало, знаехме, че нещо не е наред, нещата не излизаха. После той ни сподели, че ще ни приберат, само че нямаме право да споделяме на никого, тъй като в случай че медиите или локалните или някои на летището разбере (вече друго семейство бяха свалени от аероплан, тъй като другите пасажери си мислели, че това сме ние) може да изпуснем последния си късмет да се приберем…

Дойдоха да ни вземат през вчерашния ден в 12.30 часа и ми се обади Ванеса (която е същински ангел и ни носеше храна и се грижеше за нас). Тя ни сподели, че би трябвало да излезем в този момент. Веднага се втурнахме на открито. Там ни чакаха две полицейски коли, медицински екип и Пол от английското посолство, който бе пристигнал персонално да ни вземе. Трябваше да подпишем някакви медицински документи (същата жена лекар, която ни взе пробите, помоли да се подпишем и ни сподели, че доста съжалява). После ни вкараха в буса и с полицейски конвой тръгнахме от Банско. Спряхме на КПП-то, където дезинфекцираха буса и изчакахме към 15 минути да ни ревизират документите. Никога не съм се чувствал толкоз омекотен да си потегли от някъде. Останалото от нашата история е стигането до летището, където чакахме 8 часа за полета и след това отлетяхме за у дома.

Знам, че всичко това звучи като филм, само че в действителност се случи! Защо, още не сме изцяло сигурни. Смятаме, че отговорна е докторката, която сподели на Джеймс, нашият човек за контакт, че най-малкият ни наследник е притежател на болестта (единствено тя имаше връзка с лабораторията, също отхвърляше да ни даде резултатите, отхвърляше да ни направи още един тест и най-после даже ни се извини). Смятаме, това са единствено наши разсъждения, че може да е направено единствено с цел да спрат туристите да идват на ски, с цел да може да предпазят локалните възрастни хора, да затворят планината и да спрат разпространяването на болестта. Но това не е опрощение за това, което предизвикаха на нашите деца, фамилии, другари и нас. Разбира се има още доста от историята, само че нещата не престават да се случват и са в ръцете на управляващите. Благодаря ви доста за загрижеността, нямате концепция какъв брой доста значеше за нас.

Мат “

Преводът е оповестен на ekonovini.bg. Може да видите и истинската обява, както и фотоси от цялото им пътешестване от Банско до Англия:

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР