Бащата, който удари няколко шамара на дете в училище Димчо

...
Бащата, който удари няколко шамара на дете в училище Димчо
Коментари Харесай

300 лева гаранция за таткото, нашамарил чуждо дете

Бащата, който удари няколко шамара на дете в учебно заведение „ Димчо Дебелянов ”, е на независимост против парична гаранция от 300 лева  На 2 февруари той блъснал съученик на щерка си, с който тя била в спор.  46-годишният Васко В. прекара 72 часа в ареста, преди да бъде освободен.
„ Преценихме, че за задачите на наказателното произвеждане мярката  „ парична гаранция ” е задоволителна. Обвиняемият не е престъпно проявен и няма данни, че се готви да се укрие или да извърши друго закононарушение ”, заяви за „ Марица ” представителят на Районна прокуратура - Пловдив, Атанас Илиев. Производството против нападателя е бързо и би трябвало да завърши в период от 7 дни.

Мъжът влезнал в учебното заведение, под претекст че  иска да беседва с директорката. Като изтъкнал тази причина, защитата го позволила в постройката.  Вместо да предприеме диалог за спора с управлението обаче, той влезнал в разпра с ученика. Шамаросал го и когато момчето паднало на земята, го сритал. Щом учителите се намесили, обвиненият Васко почнал да се държи нападателно и да насочва обидни реплики и закани. Удареният възпитаник е бил прегледан и не са установени травматични увреждания.

При сходен случай в същото учебно заведение преди години учителка бе на ръба да напусне освен школото, само че специалността изобщо. Тогава тя описа, че в " Столипиново " деца и родители постоянно избират саморазправата като метод за решение на зародили проблеми. Действа се първосигнално, а след това споровете излизат отвън учебно заведение и се придвижват в махалата, нерядко със конфликти сред двете спорещи семейства.
При последния случай случаят е станал в последния образователен ден преди междусрочната почивка, която се сля и с грипна. Отсъствието на учениците през тази седмица е попречило да се обясни до дъно казусът и да се подхващат съответни ограничения. Директорката Цветанка Крекманска отхвърля коментар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР