Баща търси истината за смъртта на 3-годишния си син. Детето

...
Баща търси истината за смъртта на 3-годишния си син. Детето
Коментари Харесай

3-годишно дете почина седмица след настаняване в приемно семейство

 Баща търси истината за гибелта на 3-годишния си наследник. Детето е изведено от вкъщи си и настанено в приемно семейство. Дни по-късно – почива. По случая тече следствие, а родителят желае да научи истината за гибелта на детето си. Шукри Захириев схваща за гибелта на 3-годишния си наследник Лютфи след телефонно позвъняване. Той се връща от Шумен, с цел да се срещне с новината.

" Звъни ми телефона. От обществените ми се обаждат. Казват, че имат доста неприятна вест. Дойдоха от полицията и ми оповестиха, че Лютфи е умрял ", споделя Шукри. 8 дни преди този момент – 3-годишният му наследник Лютфи е изведен от вкъщи им, с цел да бъде настанен в приемно семейство.

Причината – инспекция, провокирана от желанието на бащата да получи цялостно настойничество върху детето, защото майката живее в Германия. " Искахме да отидем в Турция на обзор. Детето беше болно. Имаше бъбречна непълнота – бъбречните жлези не му работят обикновено ", прибавя бащата. Във връзка с това – на 15 май обществени служащи посещават дома на Шукри. Регионална дирекция “Социално подкрепяне " - Шумен открива, че държанието на бащата е недопустимо.

" С което сътрудниците се самосезират и преценят, че най-хубавата мярка е все още детето да бъде изведено от фамилията ", изяснява Мартина Драгнева. От Дирекция " Социално подкрепяне " поискали от полицията помощ, с цел да бъде изведено детето. Според заповедта, има заплаха за живота на детето, липсва и съответни наставнически грижи. Бащата работи като реже дърва на частно.

Често водел и дребния с него. Шукри има родственици, само че все пак – детето е ориентирано към приемно семейство в Търговищко. 3-годишният Лютфи страда от бъбречна непълнота и непрекъснато се нуждае от постоянен банкет на медикаменти. Пропускането му може да бъде съдбовен.

Според инспекцията на проверяващите – медикаментите за хроничното заболяване са давани постоянно. Прокуратурата в Търговище е образувала досъдебно произвеждане за гибел по несъобразителност. Дирекция Социално подкрепяне също прави вътрешна инспекция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР