Баща на петокласничка и съпруг на учителка в същото училище

...
Баща на петокласничка и съпруг на учителка в същото училище
Коментари Харесай

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева

Баща на петокласничка и брачен партньор на учителка в същото учебно заведение в Златарица е пребил свиреп 13 –годишно момче. За това сигнализираха майката Снежана и пастрокът на ученика. Инцидентът се разиграл на 19 февруари по обяд. Снежана била на площада в града и чакала щерка си синът си да свършат учебно заведение, с цел да си отива в Горско Ново село. Тогава чула крясъци пред СУ „ Св.Св.Кирил и Методий ” в центъра на балканското градче. След момент майката видяла сина си облян в кръв. Имало и доста други очевидци на багра.

В злощастния ден 36-годишният Саид Селимов влезнал в столовата на учебно заведение и извикал седмокласника да излезе на открито. Пред вратата на школото, където би трябвало да има защита, мъжът почнал да постанова момчето с юмруци и ритници. Повод за багра били пререкания сред момчето и дъщерята на бияча. Преди десетина дни Марин бил блъснал момиченцето в корема и това не било за пръв път. Във вторник родителят, чиято брачна половинка пък е начална учителка в същото школо, решил да раздава правораздаване измежду бял ден и пред очите на деца, родители и учители. Странното е, че защита не се е намесила по време на саморазправата.

Родителите на пострадалото момче незабавно отишли при директорката на гимназията да се оплачат. След сигнал до полицията, блюстителите на реда незабавно реагирали и съставили на Саид акт по Указа за битка с дребното безчинство. Във вторник вечерта Районният съд в Елена глобил побойника единствено със 100 лв. за „ свада с малолетен негов съгражданин и опонент„.

Родителите на набития Марин са му извадили здравно за побоя и споделят, че е неуместно за сходно действие наказването да е единствено глоба от 100 лв..

Според директорката на учебното заведение в Златарица Христина Ганчева такава експанзия не се е случвала досега. Тя не оправдава дейностите на възрастния мъж,но споделя, че Марин е проблематично дете, с регистрации в Детска педагогическа стая и доста пъти го е предупреждаван да не бие и закача по-малките деца. Последното предизвестие било напълно неотдавна, който момчето блъснало в стомаха дъщерята на Саид.

Според Ганчева саморазправата над момчето не е станала в рамките на учебното заведение. „ Категорична съм,че всичко е станало пред постройката и аз се обадих на полицията. Какво наказване е отредил съдът обаче не знам. И през предходната година майката на Марин също имаше искания към нас и даже ни наскърбяваше много жестоко. Синът й основава проблеми, само че това не значи, че е трябвало да бъде обичай ”, разяснява още директорката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР