Баща на 3-годишно дете от Бургас настоява за проверка на

...
Баща на 3-годишно дете от Бургас настоява за проверка на
Коментари Харесай

Спешна помощ отказва преглед на дете, бащата настоява за проверка на екипа

Баща на 3-годишно дете от Бургас упорства за инспекция на екип от Спешната помощ поради отхвърлен обзор на сина му. Момченцето получава алергичен припадък през нощта и стопира да диша, само че колата за спешна помощ се забавя 20 минути.

„ В 03:35 ч. детето ми спря да диша – призрачен сън за всеки родител. По най-бърз метод направихме първо всичко, за което можахме да се сетим. Дадохме противоалергично, отворихме прозорците, започнахме инхалация. За това ни бяха нужни четири минути. В 03:39 ч. се обадих на 112. Ние живеем на 2 км. от болничното заведение, това са четири минути. Детето стартира да посинява, беше доста ужасно. Опитваше се да диша, кашляше непрекъснато “, описа бащата Йордан Терзиев.

Той добави, че след пет минути още веднъж е звъннал на 122. Оттам са му споделили, че сигналът е признат от Спешния център в 03:41 ч., само че кола за спешна помощ идва.

„ И по този начин на всеки пет минути, звънях четири пъти. Спешна помощ са споделили, че в 03:55 ч. са били на място. Мога да ви покажа, че в 03:59 ч. съм звънял на 112, до момента в който съм бил на улицата “, изясни бащата, като добави, че след идване на екипа детето не прегледано.

„ Линейката пристигна, смъкна прозореца. Имаше трима индивида в нея и ми споделиха: „ Къде е детето? Бързо “ и им споделих детето е горе, има потребност от обзор. Те ми споделиха: „ Не можем. Нямаме педиатър в тази кола за спешна помощ. Ние можем единствено да го транспортираме до Спешния център. В 04:04 ч. звъннах на 112, с цел да им кажа, че няма доктор, който да прегледа детето ми “, добави той.

„ При нас адресите идват с 10-15 минути забавяне. Това е поради електронната система на 112. След като дойде адреса, се потегля незабавно. Създадоха нова система, в която незабавно влиза адреса, който се получи от централата ни “, изясни ръководител на структурата в Спешната помощ в Бургас и водач на кола за спешна помощ Климентин Милчев.

Той добави, че Спешната помощ в Бургас разполага с пет екипа. От 1 януари до през днешния ден това са 25 500 адреса.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР