Баща и син – лихвари са задържани при специализирана полицейска

...
Баща и син – лихвари са задържани при специализирана полицейска
Коментари Харесай

Вижте какво откриха в дома на лихварите от Китанчево

Баща и наследник – лихвари са арестувани при профилирана полицейска интервенция под управлението на Окръжна прокуратура – Разград, която се организира на територията на село Китанчево, община Исперих.

Фамилията се е занимавала с противозаконната активност най-малко от две години, оповестиха на конференция окръжният прокурор Тихомир Тодоров и шефът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев.



В хода на подхванатите процесуално-следствени дейности са осъществени претърсвания на четири парцела.

Иззети са 6 автомобила, благосъстоятелност на лихварите, измежду които и първокласен джип, както и други 13 транспортни средства, прибрани като поръчителство по отпуснати заеми от 45-годишния татко. Мъжът е престъпно проявен.

Спипаха татко и наследник лихвари

Той и 20-годишния му наследник към този момент имат повдигнати обвинявания за противозаконната лихварска активност. При обиските са конфискувани мобилни телефони, преносими компютри, газов револвер, близо 5 000 евро, 12 500 лева и половин кг златни украшения. Предстои назначението на оценъчни експертизи, защото семейството разполага с три къщи в Китанчево, апартамент в град Исперих и декари земеделска земя.



Два контролно-пропускателни пункта бяха построени през днешния ден на входно-изходните пътища в селото. Общо 73 чиновници от ОДМВР-Разград и Жандармерия - Варна с 20 автомобила участваха в акцията.

В хода на профилираната интервенция бяха тествани 806 лица и 521 моторни транспортни средства. Установени са 45 нарушавания по ЗДвП. Съставени са 25 фиша и 20 акта, а регистрацията на едно транспортно средство е прекъсната. Връчени са 30 електронни фиша.



Проведени са шест беседи с лица от дейния престъпен контингент.



Задържани за период до 24 часа по ЗМВР са още две лица – престъпно проявени и осъждани мъже на 44 и на 53 години от Китанчево.

Срещу по-младият е формирано досъдебно произвеждане за осъществена кражба на близо 15 кубика дърва, а против другият – инспекция за същото закононарушение.



(Снимки: МВР)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР