Баща и син, издирвани от гръцките власти за участие в

...
Баща и син, издирвани от гръцките власти за участие в
Коментари Харесай

Задържаха баща и син в Бургас, издирвани от гръцките власти за трафик на хора

Баща и наследник, търсени от гръцките управляващи за присъединяване в проведена незаконна група и трафик на хора, са арестувани под стража с решение на Окръжния съд в Бургас.
Задържаните, са търсени с Европейска заповед за арест (ЕЗА) от Апелативната прокуратура в град Солун, Република Гърция, оповестиха от съда.
С ЕЗА се желае предаването на мъжете за осъществяване на наказателно гонене против тях за две закононарушения, осъществени в съучастничество с други лица в Солун. Престъпленията са наказуеми с "лишаване от независимост " от 5 до 10 години, и с "лишаване от независимост " от 10 до 15 години.
В Европейската заповед за арест се твърди, че действията са били осъществени от желаните за предаване лица, в съучастничество с други 50 обвинени и 5 други незнайни лица на територията на Турция, Грузия, България и Гърция.
Според първото обвиняване били открити най-малко 56 случая на транспортирания и напредвания на жители от трети страни, които нямат право на влизане в Гърция. Цената за транспортиране на човек била от 2000 до 2500 евро, с експлицитна спогодба за прилагане на първокласни коли.
Второто, посочено в заповедта обвиняване, е за това, че като участници в проведената незаконна група са предоставяли помощ на останалите съучастници, за да правят закононарушението по нелегално взимане и транспортиране на жители на трети страни, които са влезнали в страната без да имат право, взаимно, за добиване на облага.
Твърди се, че са били придвижени и превозени към вътрешността на Гърция 345 и повече жители, които не са имали право да влизат в страната без съответна законова инспекция.
Мярката за неотклонение "задържани под стража " има единствената цел да обезпечи наличието на желаните лица по време на разглеждане на делото всъщност и попречване на вероятно тяхно бягство и укриване, с което да се попречи предаването им на издаващата ЕЗА държава-членка, осведомиха от съда в Бургас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР