Баща и двама синове - Евлоги и съответно Георги и

...
Баща и двама синове - Евлоги и съответно Георги и
Коментари Харесай

Голямата Бирма избяга в чужбина, Малката Бирма се крие у нас, Лидка Скалата отърва кожата - засега

Баща и двама синове - Евлоги и надлежно Георги и Антон Станоеви, са публично оповестени за търсене и упрекнати задочно поради канала за цигари, разрушен в Пловдивско. Това стана ясно на брифинг на спецпрокуратурата през вчерашния ден.

За Георги, прочут като Малката Бирма, и Антон няма данни да са напускали страната и най-вероятно се укриват от управляващите тук, твърди " 24 часа ".

След акцията, при която през август бяха ударени цигарени фабрики в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан, както и цехове в Калугерово и Варна, към този момент упрекнати са 9 души. Сред тях не е майката в фамилията - Лидия Станоева.

Според прокуратурата Станоеви стоят зад 4 заводи за противозаконни цигари - в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и с. Ясен (Плевенско). По груби сметки на следствието месечният оборот от фабриките бил към 10 млн. лева

" Трима от групата са упрекнати в Пловдив за държане на акцизни артикули без бандерол. Останалите шестима (сред които и Бирмите - б.а.) са се занимавали с финансирането на фабриките, осигурявали са пространствата посредством подставени лица, на името на чиито компании са наемани постройките с машините и оборудванията за производството и нарязването на тютюна ", разкриха от прокуратурата. И изясни, че фабриките били устроени по този начин, че служащите да не излизат от тях, защото не им липсвало нищо от външния свят.

В петък проверяващи са ходили в свиленградските села Студена и Дервишка могила край турската граница. Действали по сигнал, че в с. Студена Бирмите имали и друга фабрика за незаконни цигари. След претършуване на селскостопански постройки и здания в двете села, благосъстоятелност на Станоеви, служителите на реда не са разкрили нещо, обвързвано с следствието. Те обаче се натъкнали на обор с крави. С него главно се занимавал Антон Станоев, той наемал служащи и следял дали си извършват отговорностите.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР