BASF България дава начало на проекта Kids’ Lab – световната

...
BASF България дава начало на проекта Kids’ Lab – световната
Коментари Харесай

BASF България със световен образователен проект за деца

BASF България дава начало на плана Kids’ Lab – международната просветителна стратегия за опити по идея на BASF за училищен лаборатории. Първото събитие ще се състои на 26 януари в Лабораторния комплекс на София Тех Парк, а сътрудници на самодейността са Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и София Тех Парк.

Семинарите са с дълготрайност от 90 минути, планувани за деца от 8 до 12 години и ще се организират всеки втори петък в интервала януари-юни. Максималният брой на една учебна група е до 30 деца.

Темата, с която ще се занимава лабораторията е обвързвана със здравословното хранене – въпрос, който визира от ден на ден хора в забързаното и динамично всекидневие. Насочена към дребните откриватели, тя слага извънредно значимия въпрос – за какво плодовете и зеленчуците са цветни и потребни за здравето? Програмата употребява съвременни просветителни способи и показва тематиката чрез три вълнуващи опита, в които децата могат да схванат кои са потребните съставки на храните и да научат по какъв начин да ги проучват.

„ Предлагаме условия за независимо осъществяване на опитите, които целят да срещнат децата с потребни обстоятелства за храненето и да ги насърчат да вкарат позитивни промени в питателните си привички “, споделя Юлиана Николова, координатор на Kids’ Lab на BASF за България.

Образователната самодейност на компанията е ориентирана към забавни „ проучвания и открития “. В сходство с световната тактика на BASF за корпоративно поданство, триумфът на обществените начинания на компанията се мери все по- изрично в степента на тяхното обществено влияние.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР