Басейнова дирекция Източнобеломорски район“ излови пловдивски земеделец да прекарва незаконно

...
Басейнова дирекция Източнобеломорски район“ излови пловдивски земеделец да прекарва незаконно
Коментари Харесай

Заловиха пловдивски земеделец да прекарва незаконно вода за нивата си, Басейнова дирекция го глоби

Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ излови пловдивски земеделец да прекарва нелегално вода за поене на равнища от 2,5 дка. По време на ревизия в земята му, която се намира в непосредствена непосредственост до язовир Катуница, институцията установила, че сдружението построява на своя самодейност тръбен бунар. Чрез него трябвало да се доставя с подземни води за развъждане на аграрни култури.
Прочетете още
Констатирано било, че водовземното оборудване се построява с автосонда, която дружеството „ 100 ил Имоти “ ЕООД си наела за задачата. Фирмата е със седалище в Пловдив и упражнява активност в разнообразни сфери – търговия, земеделие и брокерство.

По време на инспекцията, осъществена от БДИБР в равнищата до Катуница, била засечена работеща мобилната инсталация. Извършвало се сондиране, като в детайли били посочени координатите на изграждащия се тръбен бунар, снимани с GPS. За цялата тази процедура обаче земеделецът нито имал издадено позволение от Басейнова дирекция, нито била стартирана процедура за издаване на такова.

Последното се явява съществено нарушаване на Закона за водите, на каквато база БДИБР издава акт за открито административно нарушаване. Дружеството претърпяло и имуществена глоба в размер на 2000лв. поради своеволията си.

„ 100 ил Имоти “ обжалвала наказателното разпореждане пред Районния съд в Асеновград. Жалбата била почетена на първа инстанция, а наложената глоба – анулирана. Басейнова дирекция обаче насочила делото в Административен съд-Пловдив. Пловдивските магистрати, разгледали разногласието и решили, че постановлението е вярно и законосъобразно и като такова следва да остане в действие.

Съдът отменил решението на асеновградските магистрати, удостоверил глобата и осъдил „ 100 ил Имоти “ да обезщети Басейнова дирекция за направените разходи по делото. Освен това сдружението, схванато в нелегално превозване на води, ще би трябвало да заплати и 2000лв. глоба за нарушаването.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР