Басейнова дирекция „Дунавски район“ (БДДР) връчи акт за установяване на

...
Басейнова дирекция „Дунавски район“ (БДДР) връчи акт за установяване на
Коментари Харесай

Басейнова дирекция Дунавски район връчи акт на фирмата, почиствала коритото на река Вит

Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ (БДДР) връчи акт за определяне на административно нарушаване (АУАН) на „ Хидрострой “ АД за нарушение на наредбите на Закона за водите. АУАН е за осъществени действия в река Вит, в региона на „ Боаза “, без да са преминати нужните процедури според Закона за водите.

Дружеството е реализатор на действия по разчистване коритото на река Вит в региона на „ Боаза “, според контракт с Областна администрация Ловеч. В отговор на получено съобщение от Областен шеф на Област Ловеч за започване на разчистване на коритото на река Вит в този сектор, БДДР изиска копие от подписан контракт за осъществяване на дейностите и документи, удостоверяващи осъществяването на дейностите по контракта. След показване от Областен шеф на Област Ловеч на изисканите документи в поставения период, БДДР предприе административно-наказателните дейности.

Бойко Борисов към инженера, отговарящ за Автомагистрала Хемус: Ще има санкции, в случай че още един път ме скарате с еколозите

Припомняме, че още с приемане на уведомлението от Областен шеф на Област Ловеч, БДДР даде експлицитни инструкции да се спрат всевъзможни действия по разчистване на реката до привършване на нужните процедури по реда на Закона за водите, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

АПИ с позиция за построяването на сектор от Автомагистрала „ Хемус “ край река Вит
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР