Басейнова дирекция Черноморски район“, РИОСВ – Варна ще отбележи Световния

...
Басейнова дирекция Черноморски район“, РИОСВ – Варна ще отбележи Световния
Коментари Харесай

Варненски училища с инициативи за Световния ден на водата

Басейнова дирекция „ Черноморски регион “, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна ще означи Световния ден на водата с голям брой начинания с деца и възпитаници.

Открити уроци с мултимедийна презентация на тематика „ Вода за всички! Всеки е значим! “ ще се проведат във варненските учебни заведения СУ „ Димчо Дебелянов “ (от 18 до 22 март), ЧСУ „ Мечтатели “ (на 20 март) и ЧСУ „ Юрий Гагарин “ (на 25 март).

На 21 март е проведено отборно съревнование за познанията на учениците от VII клас от ОУ „ Йордан Йовков “, Варна.

В Детска градина „ Звездичка ” децата ще се включат в Международен воден мост на 22 март от 17 ч. с самодейност на тематика „ Водата към нас “.

Световният ден на водата е разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации през 1993 година и се отбелязва годишно с начинания по целия свят. Тема на акцията тази година е „ Вода за всички! Всеки е значим! “, която е в унисон с главния ангажимент, стихотворец от страните в Програмата на Организация на обединените нации за стабилно развиване и включва обезпечаване на достъп до питейна вода и стабилно ръководство на водните запаси до 2030 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР