Басейнът в Смолян е направен по световни и европейски стандарти.

...
Басейнът в Смолян е направен по световни и европейски стандарти.
Коментари Харесай

Антоанета Френкева: Навремето тренирахме в нищета и беднотия

Басейнът в Смолян е изработен по международни и европейски стандарти. Спомням си високите стени, на които ние правихме набирания. Покривът се разрушаваше, а водата беше 17 градуса. Колко пъти сме си рязали крайници и ръце на счупени плочки. Не мога да ви кажа какъв брой се гордея да видя това достижение. Това съобщи олимпийската ни медалистка от Сеул`1988 Антоанета Френкева в Смолян.
" Цялата община би трябвало да се гордее с това нещо и децата би трябвало да се радват. Нашите деца се раждат във време, в което е направено и не могат да го оценят, както ние можем да го оценим. Навремето тренирахме в мизерия и сиромашия. За мен е морално задоволство, че кметът и общината поставят грижи за младежите ", добави тя.
Тя бе посрещната в постройката на плувния басейн от кмета Николай Мелемов.
Единствената българска плувкиня с два медала от олимпийски игри не бе идвала в родния си град от 17 години, след като живее в Канада.
Антоанета Френкева бе щастлива, че не е заварила руините отпреди да е построен отначало басейнът.

Треньорите Огнян Данчев и Екатерина Соколова й обясниха, че допреди няколко години мястото било змиярник.
„ И Смолян е друг, доста нови здания има, чисто и подредено е. Имам възприятието, че цялостен живот съм била тук. Басейнът е огромна част от живота ми, повече време в него съм прекарвала, в сравнение с вкъщи”, показа Френкева.
Нейният съвет към младите плувци бе да си слагат цел и да я преследват, тъй като това е пътят към триумфа.
Кметът на Смолян я предложения идващия път, когато си пристигна, да направи един открит урок пред плувците.
„ Разбира се, че одобрявам концепцията. Ако ще е мотивация за децата, ще пристигам по-често”, сподели известната ни плувкиня.
Градоначалникът сподели, че приготвят алея на славата на изтъкнатите ни спортисти, с цел да се знаят за поколенията известните спортисти, донесли популярност на България и Смолян, и нейното име ще е там.
Планирано е алеята да бъде сред басейна и спортната зала, носеща името на щангиста Величко Чолаков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР