Басът и драматург е избран след конкурс в Министерство на

...
Басът и драматург е избран след конкурс в Министерство на
Коментари Харесай

Пламен Бейков е новият директор на Държавна опера - Русе

Басът и драматург е определен след конкурс в Министерство на културата

Басът и драматург на Русенска опера Пламен Бейков е новият шеф на културния институт, заяви.

Конкурсът за избор на нов началник на операта се организира през вчерашния ден в Министерството на културата, само че участниците в комисията отхвърлиха коментар за класирането на претендентите, защото били подписали декларация за конфиденциалност. Все още от МК не са оповестили публично резултатите.

Останалите претенденти за поста бяха досегашният шеф Иван Кюркчиев, диригентът Иван Илиев и режисьорът Георги Симеонов.

Донякъде промяната на Иван Кюркчиев бе предстояща основно по политически аргументи. Както е известно, той е общински консултант от ГЕРБ, а сега върви всеобща замяна на фрагменти на някогашните ръководещи. Смята се, че точно обвързаността му с партията на Борисов е наклонила везните в интерес на новия шеф. Иначе и двамата претенденти имат качествата да управляват операта на Русе.

Пламен Бейков е роден през 1967 в град Свищов. Възпитаник е на НГДЕК „ Константин-Кирил Философ “. Завършил е оперно пеене в Кралския лицей за музика – Лондон и е специализирал при популярния Борис Христов в Рим. Завършил е музикално-сценична постановка в НМА „ Проф. Панчо Владигеров “. От 2007 година е солист на Държавна опера – Русе, и е поставял оперни произведения като режисьор. Той е в основата на възобновяване на програмата за просветителни концерти-лектории измежду децата в Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР