Бас Лансдорп, основател на най-голямата частна инициатива за заселване на

...
Бас Лансдорп, основател на най-голямата частна инициатива за заселване на
Коментари Харесай

София става част от мисията на човечеството да засели Марс

Бас Лансдорп, създател на най-голямата частна самодейност за заселване на Червената планета Mars One, ще показа пред българска аудитория отговори на фундаментални въпроси, свързани с бъдещето на човечеството.

Той ще показа своя предприемачески метод, който го доближава към неговата фантазия, която за мнозина звучи неосъществима. Марс продължава да предизвика любознанието на мечтателите.

Днес то към този момент не се показва единствено в страхливо и несигурно запитване дали има живот там, а във все по-засилващия се интерес към въпроса – по кое време земляните ще отидат там.
Организаторите на събитието, което ще се организира на 23 март в Sofia Event Center в София, имат за цел да съберат всички смели хора, водачите на новаторски компании, всички, за които няма лимит и тези, които търсят нови познания и прекарвания.

Идеята на холандската организация Mars One е да засели първата човешка колония на Марс. Няколко задачи ще бъдат изпълнени, като крайният период, в който ще бъдат изпратени хора, е през 2032 година

След дълга акция към този момент са определени 100 доброволци, които са подготвени да отпътуват с еднопосочен билет и да слагат началото на един нов свят. Изявени интелектуалци-визионери, измежду които Илън Мъск, Стивън Хокинг, Бъз Олдрин и най-светли мозъци на науката и смели бизнесмени освен мечтаят, само че и си сътрудничат за реализирането на тази цел.

Бас Лансдорп основава Mars One през 2011 година, като още като студент по машиностроене в университета Твенте мечтае да преодолее техническите провокации и да засели хора на Марс.

Същата година той продава и своя първи бизнес с доста сполучлива компания за произвеждане на възобновима сила от вятъра, с цел да влага в Mars One. 2018 е годината, в която NASA чества своята 60-та годишнина и също работи интензивно в посока изпращане астронавти към Марс, Boeing афишира свои проекти за задача, и в която се навършват 30 години след полета на втория българин в космоса и 45 години след последното стъпване на хора на Луната.

Организатори на събитието са фондация Elevate, в партньорство с Archventure, които стоят зад триумфа на визитата на Ричард Брансън в България. Мисията им е да водят у нас международни бизнесмени и водачи, които вършат смяна посредством своята активност, с цел да вдъхновят младите в България и да им предадат своя опит и познания.

Elevate от своя страна цели да излезе и оттатък границите ни и да осъществя значими планове в областта на образованието и културата. В момента се водят договаряния и с други международни имена за последващи събития в София.

Повече информация за събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/118140145572005/, както и на Интернет адрес: http://www.nextgoalmars.com/
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР