Бързото вглеждане в наситена червена светлина за три минути на

...
Бързото вглеждане в наситена червена светлина за три минути на
Коментари Харесай

Червена светлина може да „презареди“ стареещите очи

Бързото вглеждане в наситена алена светлина за три минути дневно оказва помощ да се поддържа зрението , откриха английски откриватели. Те разкрили, че дълговълновите импулси подтикват митохондриите в клетките на ретината.

Един ден това може да се трансформира във вечерен обред, като миенето на зъбите: взор в алена светлина за три минути. По този метод е допустимо да противодействате на загубата на зрение, обвързвана с възрастта. Изследователски екип, управителен от невролозите Глен Джефери, професор в Института по офталмология на Университетския лицей в Лондон, показа съществени доказателства за тази теза.

Учените разгласиха своите рецензирани резултати в The Journals of Gerontology в края на юни 2020 година

В изследването са взели участие 24 участници на възраст сред 28 и 72 години, всички без очни болести. Първо откривателите изпробваха чувствителността на фоторецепторите в ретините им. Те се състоят от конусовидни и пръчковидни кафези. Първите са виновни за цветното зрение, до момента в който вторите са значими за периферното зрение и за зрението при здрач и на мрачно.

Учените дали на участващите в опита доброволци особено конструирани дребни LED фенерчета. Тяхната задача: да гледат в аления светлинен лъч в продължение на три минути всеки ден в продължение на две седмици. След това тестванията за сензитивност на фоторецепторите били повторени.
Експериментът посочил, че от лекуването с алена светлина се отразява единствено на по-възрастни хора. Производителността на конусовидните кафези се подобрила доста при хора над 40 години. Никаква смяна не е била измерена при по-млади доброволци.

Подобрението беше изключително ясно при разпознаването на синия цвят. Това е и цветовата гама, при която зрението нормално се утежнява най-вече.

Производството на лампите не е доста скъпо. Всяко лечебно алено LED фенерче коства на откривателите към 13 евро.

Учените предизвестиха: Ретината е мощно сензитивен орган. LED светлината и изключително лазерната светлина може да аргументи трайни повреди. Затова, апелирам, не гледайте в спонтанни или независимо направени лампи при никакви условия! Публикуваното изследване е част от съществени проучвания. Все още няма констатации за вероятни дълготрайни вреди, породени от сходно лекуване, и няма здравно утвърждение за сходна терапия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР