Бързото увеличаване на клетъчните връзки до голяма степен се дължи

...
Бързото увеличаване на клетъчните връзки до голяма степен се дължи
Коментари Харесай

Мобилният IoT пазар е изправен пред взривен ръст

Бързото увеличение на клетъчните връзки значително се дължи на появяването на нови законодателни начинания на Европейския съюз и наложителни услуги като eCall

Всеки четвърти човек на планетата употребява „ умни ” устройства, включително мобилни

Световният пазар за „ мобилен интернет на нещата ” ( мобилен IoT) ще нарасне като стойност 6,6 пъти в интервала до 2026 година, предвижда анализаторската компания Persistence Market Research. Според друго проучване, на ABI Research, броят на устройствата, свързани към интернет посредством мобилни връзки, ще нарасне пет пъти в Европа до 2023 година

Обемът на международния пазар на клетъчен IoT ще възлезе на 7,6 милиарда $ до 2026 година За съпоставяне, през 2017 година размерът на мобилния IoT пазар е бил $1,145 милиарда, като от 2018 година се чака средногодишен ритъм на напредък от 26,7% за интервала до 2026 година, сочи анализът на Persistence Market Research.

Според други отчети, европейският пазар на мобилни връзки машина-машина (M2M), ще се усили съвсем петкратно до 2023 година във връзка с броя на обвързваните устройства – от към 86 милиона в края на 2017 година до 416,5 млн. връзки в края на обсъждания интервал.

Увеличаването на връзките значително се дължи на появяването на нови законодателни начинания на Европейския съюз. По-специално, 67,4% от всички M2M връзки в страните от Европейски Съюз са свързани с телематичните услуги за превоз. В доста връзки те се отнасят до системата eCall, която в този момент наложително би трябвало да бъде конфигурирана на всички нови коли. eCall предава сигнал за злополучие към службите за незабавна помощ, когато получи съобщение от шоковия сензор и раздутите въздушни възглавници.

Според изследването „ Интернет на нещата: от теорията към действителността ”, извършено от Forbes Insight и Hitachi Vantara, IoT има доста въздействие върху бизнеса през днешния ден. Близо две трети (64%) от интервюираните споделят, че интернет на нещата е важeн за настоящите им действия, а повече от 90% имат вяра, че тези технологии ще бъдат от голяма важност за бъдещото развиване на бизнеса им.
още по тематиката
Прогнозите сочат, че от всички технологии, които се появиха в последно време, IoT ще има най-значително въздействие върху развиването на стопанската система. Очаква се годишните икономии, вследствие на необятното използване на IoT, да доближат $11 трилиона през 2025 година Още до 2022 година технологиите за интернет на нещата ще усилят облагите на фирмите с 21%.

Освен това, интернет на нещата се смята за съществена технология, която може да подсигурява развиването на нововъведенията в региона на изкуствения разсъдък, роботиката и доста други области.

Предвид тези прогнози, мобилните оператори, предлагащи IoT, се пробват да разнообразят своята активност. Те осъзнават, че елементарното поддържане на връзките води до прекомерно скромни облаги, заради ниските маржове. Ето за какво, оператори стартират да развиват по-високодоходни услуги, паралелно на главната им активност.

Vodafone, да вземем за пример, интензивно предлага на потребителите лични облачни услуги, а Deutsche Telekom и Orange отвориха лаборатории за интернет на неща, в които създават и тестват прототипи на свои лични приложения за мобилен IoT.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР