Бързото редуциране на теглото не е полезно по принцип, но

...
Бързото редуциране на теглото не е полезно по принцип, но
Коментари Харесай

Бързото отслабване крие риск за камъни в жлъчката, предупреждават германски специалисти

Бързото съкращаване на тежестта не е потребно по принцип, само че Гермаската организация на гастроентеролозите обръща особено внимание на един чест и подценяван проблем в процеса - нарасналият риск за образуване на камъни в жлъчката.

Хората с огромно наднормено тегло, решени да го смъкват, би трябвало на първо място да се съветват с доктор по какъв начин това да стане постепенно и здравословно, написа немската организация ДПА. Умереното движение на намаляване ще ги защищити от проблеми с жлъчката, а прекомерно бързото движение потвърдено може да им навлече нежелани скупчвания и формирания там. Има също и лекарства, които могат да се одобряват превантивно по време на редуцирането.

Жлъчните камъни съставляват втвърдени натрупвания от злобен сок, като могат да добият разнообразни размери. В някои случаи са безобидни и могат с години да стоят незабелязани в жлъчния мехур, само че в други случаи могат да запушат жлъчните пътища и да провокират мъчителни рецесии, които се усещат в дясната страна на коремната област и гърба. Виждат се с обзор с ултразвук и могат да се извадят, в случай че не са прекомерно огромни, само че в случай че са - може да се наложи и премахване на целия орган.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР