Бързото развитие на технологиите налага наличието все повече наличието на

...
Бързото развитие на технологиите налага наличието все повече наличието на
Коментари Харесай

5G интернет най-рано през 2020 г.

Бързото развиване на технологиите постанова съществуването от ден на ден съществуването на все по-бърз и постоянен интернет. Все още обаче е мъчно да се дефинира по кое време тъкмо българският консуматор ще има достъп до 5G интернет. Три са изискванията, които би трябвало да са налице, с цел да се появи горе в дясно на мобилните устройства 5G. Първото е в международен мащаб да бъдат открити стандартите на 5G. Второто е самите консуматори да имат 5G устройства. Към момента устройствата не са от най-малките. Третото, което касае най-много България, е Комисията за контролиране на известията дружно с държавното управление би трябвало да откри метод да освободи спектъра, тъй като без мобилните оператори да имат достъп до 700 и 800 MHz 5G ще остане фантазия за България. „ Ние интензивно работим с Комисията за контролиране на известията по този въпрос. За страдание, няма изясненост за момента, защото по-голямата част от честитите са заети от военните, които по една или друга причина към момента не съумяват да ги освободят”, сподели Александър Димитров, шеф на Мтел, а от през днешния ден към този момент А1. „ Ако би трябвало да кажа някаква дата за нахлуване на 5G в Българи, то би трябвало да е някъде от порядъка на 2020 г.”, предвижда Димитров.



Освен новото име и лого, А1 показа и редица промени, които ще улеснят потребителите. Една от тях е лична марка уред. Ще се оферират три типа GSM телефони. Друга смяна, която визира потребителите е, че при липса на някоя от услугите, компанията се ангажира да я възвърне до 6 часа след нейното пораждане, а не както е нормалния период от 24 часа. В случай, че имате проблем и при предпочитание желаете да се свържете по телефона с оператор, в случай че това не стане в рамките до 60 секунди от позвъняването ви, компанията ще ви компенсира. Множество са методите за това, обясниха от А1, като да вземем за пример безвъзмездни мегабайти интернет, ваучър за покупка на продукт от магазин на компанията, гратис прилагане на платените пакети телевизия събота и неделя за избран интервал от време и други.

В най-скоро време ще бъдат оповестени и новите абонаментни проекти. Те ще носят името A1 ONE Unlimited, A1 ONE и А1 класик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР