Бързото развитие на изкуствения интелект увеличава опасността за злонамереното му

...
Бързото развитие на изкуствения интелект увеличава опасността за злонамереното му
Коментари Харесай

Експерти предупредиха, че изкуственият интелект може да попадне в лоши ръце


Бързото развиване на изкуствения разсъдък усилва заплахата за злонамереното му потребление от застрашаващи международния мир страни, нарушители и терористи, предизвестява нов отчет, представен от Ройтерс.

Проучването бе оповестено от 26 специалисти в региона на изкуствения разсъдък, киберсигурността и роботиката от университетите " Кеймбридж ", " Оксфорд ", " Йейл " и неправителствени организации. Те приканват държавните управления и всички заинтригувани страни да лимитират евентуалните закани, свързани с изкуствения разсъдък.

Изследователите споделят, че злонамерената приложимост на изкуствен интелект основава непосредствени закани за цифровата, физическата и политическата сигурност, тъй като разрешава широкомащабни, точно ориентирани и високоефективни офанзиви. Проучването се концентрира върху сюжети, които е допустимо да станат действителност в идващите пет години.

Те акцентират, че терористи могат да правят хакерски атаки, с които да провокират произшествия на самостоятелни коли или да трансформират широкоразпространените в комерсиалната мрежа дронове в оръжия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР