Бързото развитие на изкуствения интелект увеличава опасността за злонамереното му

...
Бързото развитие на изкуствения интелект увеличава опасността за злонамереното му
Коментари Харесай

Изкуственият интелект може да попадне в лоши ръце, алармират експерти

Бързото развиване на изкуствения разсъдък усилва заплахата за злонамереното му потребление от застрашаващи международния мир страни, нарушители и терористи, предизвестява нов отчет, представен от Ройтерс и Франс прес.

Проучването бе оповестено през днешния ден от 26 специалисти в региона на изкуствения разсъдък, киберсигурността и роботиката от университетите "Кеймбридж ", "Оксфорд ", "Йейл " и неправителствени организации. Те приканват държавните управления и всички заинтригувани страни да лимитират евентуалните закани, свързани с изкуствения разсъдък.

Изследователите споделят, че злонамерената приложимост на изкуствен интелект основава непосредствени закани за цифровата, физическата и политическата сигурност, тъй като разрешава широкомащабни, точно ориентирани и високоефективни офанзиви. Проучването се концентрира върху сюжети, които е допустимо да станат действителност в идващите пет години.

Те акцентират, че терористи могат да правят хакерски атаки, с които да провокират произшествия на самостоятелни коли или да трансформират широкоразпространените в комерсиалната мрежа дронове в оръжия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР