Бързото разпространение на ваксинацията в Израел е най-голямото реално проучване

...
Бързото разпространение на ваксинацията в Израел е най-голямото реално проучване
Коментари Харесай

Ваксина срещу вариант: Обещаващи данни в надпреварата на Израел срещу коронавируса

Бързото разпространяване на имунизацията в Израел е най-голямото действително изследване на имунизацията COVID-19 на Pfizer, а резултатите са обещаващи, написа " Ройтерс ".

Повече от половината с право на имунизация израелци - към 3,5 милиона души - към този момент са имунизирани напълно или отчасти. При по-възрастните и рисковите групи, които са първите, се следи фрапантен спад на болести.

Сред първата изцяло имунизирана група има 53% понижение на новите случаи, 39% спад в хоспитализациите и 31% спад на тежки болести от средата на януари до 6 февруари, разяснява Еран Сегал, академик в Института Вейзман в Реховот, Израел.

През същия интервал измежду хората под 60-годишна възраст, които са получили право на доза по-късно, новите случаи са намалели с 20%, само че хоспитализациите и тежките болести са нарастнали надлежно с 15% и 29%.

" Ройтерс " интервюира водещи учени в Израел и в чужбина, израелски здравни чиновници, ръководители на лечебни заведения и двама от най-големите снабдители на здравни услуги в страната за това, което новите данни демонстрират от най-ефективното разпространяване на ваксини в света.

Ваксинацията даде база данни с информация за това какъв брой ефикасни са имунизациите отвън следените клинични изпитвания и в кой миг страните могат да реализират издирван, само че неосезаем стаден имунитет.

Повече ще бъде известно след две седмици, защото екипите проучват успеваемостта на имунизациите при по-млади групи израелци, както и целеви групи от хора, заболели от диабет, рак и бременни дами, изследването е най-малко 10 пъти по-мащабно от тези клинични изследвания.

" Трябва да имаме задоволително многообразие от хора в тази подгрупа и задоволително време за следене, с цел да можем да извършите верните изводи ", изясни Ран Баличер, основен шеф нововъведения на HMO Clalit, обхващаща повече от половината израелско население.

Pfizer следи израелската имунизация ежеседмично за данни, които могат да се употребяват по целия свят.

Като дребна страна с универсално опазване на здравето, усъвършенствани благоприятни условия за данни и заричане за бързо внедряване, Израел даде на Pfizer неповторимата опция да изследва действителното влияние на имунизацията, създадена с немската компания BioNTech

Но компанията съобщи, че остава " мъчно да се предскаже точното време, когато груповата отбрана може да стартира да се демонстрира " заради доста променливи фактори, в това число ограничения за обществено отдалечаване и броя на новите инфекции, генерирани от всеки обособен случай, прочут като скорост на възпроизводство.

Дори Израел, в авангарда на международния блян към ваксини, намали упованията за бързо излизане от пандемията заради възходящите случаи.

Трето национално заключване се бори да задържи предаването, което се дължи на бързо разпространяващия се вид от Англия. Положително е, че Pfizer/BioNTech наподобява ефикасен против него.

" Досега установихме същата резултатност от 90% до 95% против английския вид ", съгласно Хези Леви, общоприет шеф на израелското министерство на опазването на здравето.

" Все още е рано, защото едвам в този момент приключихме първата седмица след втората доза ", изяснява той и добави: " Рано е да се каже нещо за южноафриканския вид. "
 Първото действително изследване: Ваксината на Pfizer/BioNTech сподели 92% успеваемост в Израел
Първото действително изследване: Ваксината на Pfizer/BioNTech сподели 92% успеваемост в Израел

Pfizer/BioNTech реализираха 95% успеваемост на клиничните тествания

Израел стартира своята стратегия за имунизация на 19 декември - ден след Ханука - откакто заплати награда за доставките на имунизацията Pfizer/BioNTech.

Четири дни по-късно по-заразният вид от Обединеното кралство е открит при четирима души. Докато имунизацията предотвратява болести при възрастни хора, в този момент разновидността съставлява към 80% от новите случаи.

Озовавайки се в конкуренция сред имунизацията и новия вид, Израел стартира да дава дози на хората над 60 години и последователно отвори програмата за останалата част от популацията.

Всеки подробност е проследен цифрово, до това в коя ръка е убоден пациентът и от кой флакон.

Една седмица след приемането на втората доза Pfizer - точката, в която се чака да стартира цялостна отбрана - 254 от 416 900 души са инфектирани, съгласно Maccabi, водещ израелски снабдител на здравни услуги. Сравняването на това с неимунизирана група разкрива успеваемост на имунизацията от 91%.

До 22 дни след цялостната имунизация не са регистрирани инфекции.

Израелските специалисти са уверени, че имунизациите, вместо ограниченията за блокиране, са понижили цифрите, основани на изследване на разнообразни градове, възрастови групи и блокади преди имунизацията.

С 80% от възрастните жители, отчасти или изцяло имунизирани, по-пълна картина ще стартира да се обрисува още тази седмица. " И ние чакаме по-нататъшен спад в общите случаи и в случаите на тежка заболеваемост ", разяснява Баличер от HMO Clalit.

Възможно е да има ранни признаци, че имунизациите подтискат предаването на вируса в допълнение към болестта.

В най-големия тестов център на Израел за COVID-19, управителен от MyHeritage, откривателите са наблюдавали доста понижаване на количеството вирусно инфектирани хора, известно като стойност на cT, измежду най-ваксинираните възрастови групи.

Това допуска, че даже в случай че имунизираните хора се заразят, те са по-малко склонни да заразят други, изясни основният теоретичен шеф на MyHeritage Янив Ерлих.

" Данните към този момент евентуално са най-ясни от Израел. Вярвам, че тези ваксини ще понижат по-нататъшното предаване ", смята Стефан Барал от Училището за публично здраве Джон Хопкинс в Мериленд.

Не е ясно дали Израел ще успее да резервира водещи в света темпове на имунизация.

" Когато ваксинирате бързо и доста, в последна сметка стигате до тези, които са по-малко склонни или по-трудно достижими ", сподели Боаз Лев, началник на консултативния панел на Министерството на здравеопазването.

Темпът на имунизация е още по-голям с бързото предаване на английския вид.

" В конкуренцията сред разпространяването на разновидността от Англия и имунизациите крайният резултат е, че виждаме някакво плато във връзка с тежко болните ", сподели Сегал.

Големият въпрос е дали имунизациите могат да унищожат пандемията.

Михал Линиал, професор по молекулярна биология и биоинформатика в Еврейския университет в Йерусалим, сподели, че данните от последните десетилетия демонстрират, че вирусите стават ендемични и сезонни.

Тя предвижда, че този коронавирусът ще стане надалеч по-малко нападателен, може би ще изисква реваксинация в границите на три години.

" Вирусът остава ", заключи тя.
 Израел предвижда превъзмогване на пандемията при имунизиране на 1/3 от популацията
Израел предвижда превъзмогване на пандемията при имунизиране на 1/3 от популацията

Нетаняху желае да удължи блокадата в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР