Бързото разпространение на коронавируса в Южна Америка кара властите в

...
Бързото разпространение на коронавируса в Южна Америка кара властите в
Коментари Харесай

Стадиони в Южна Америка се превръщат в медицински центрове

Бързото разпространяване на ковид в Южна Америка кара управляващите в страните на континента да вземат още по-сериозни ограничения.

В тежките времена футболните клубове се активизират в помощ на обществото. Общо 14 тима от Аржентина и Бразилия отдават своите бази и игрища на медицинските екипи, с цел да се трансфорат в центрове за помощ на заболелите. Много от оборудванията са идеални за промяна поради ситуацията поради своята инфраструктура и локация.



До този миг в Бразилия има регистрирани над 600 души с COVID-19, над 100 в Аржентина и над 200 в Чили. И трите страни оповестяват, че е доста евентуално обстановката да излезе елементарно отвън надзор, още повече, че здравната система в тези страни не е в положително положение.

Ето за какво клубове от елита и по-ниските дивизии са се съгласили да оказват помощ с инфраструктурата, с която разполагат. " Сантос " и " Коринтианс " в Сао Пауло, " Бока Хуниорс ", " Сан Лоренсо " и " Нюелс Олд Бойс " в Аржентина са част от 14-те клуба, които подкрепят страната.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР