Бързото присъединяване на Украйна към НАТО няма да се случи.

...
Бързото присъединяване на Украйна към НАТО няма да се случи.
Коментари Харесай

Бързо присъединяване на Украйна към НАТО няма да има

Бързото присъединение на Украйна към НАТО няма да се случи. Това стана ясно от изказванията на Съединени американски щати дни преди срещата на върха на алианса във Вилнюс. През миналите няколко дни президентът Володомир Зеленски предприе обиколка, с цел да търси поддръжка за такава процедура. За последно той бе в Турция, където се срещна с Реджеп Ердоган. Турският държавен глава съобщи, че ще поддържа украинското участие. Той разяснява, че Украйна " безспорно " заслужава своето място в алианса.

Всички ще се окажем във война

" Не мисля, че Украйна е подготвена за участие в НАТО. Ако войната продължи, всички бихме се оказали във война ", разяснява обаче Джо Байдън в изявление пред CNN.

Американският президент направи отпратка към контракта за НАТО, съгласно който, в случай че една страна бъде въвлечена във война, останалите са длъжни да ѝ оказват помощ.

Сходен бе и коментарът на съветника по национална сигурност в Белия дом Джейк Съливане. Той съобщи, че чака срещата във Вилнюс да е " значим стадий по пътя в участието ", само че има още доста стъпки.

 

От началото на войната в Украйна Зеленски упорства страната му да бъде призната в НАТО. Той желае и бърза процедура по участие в Европейски Съюз.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтнеберг е внимателен в позицията си дали Украйна би трябвало да се причисли допустимо най-бързо. Очаква се другата седмица водачите на съюза да проведат среща в Брюксел, на която да се вземе решение за още помощ.

" Ще създадем Украйна още по-силна и ще очертаем визия за бъдещето ѝ ", разяснява Столтенберг.

По думите му тази среща ще даде " явен сигнал " на Москва.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР