Бързото омазняване на косата може да бъде истински кошмар. С

...
Бързото омазняване на косата може да бъде истински кошмар. С
Коментари Харесай

4 начина да се справим с бързото омазняване на косата

Бързото омазняване на косата може да бъде същински призрачен сън. С течение на времето се появява още по-неприятният проблем – мазни корени и сухи краища. Косата се изтощава и изсушава дотам от честото миене, което е належащо за мазните корени, че влагата не доближава до краищата, което ги прави сухи, начупени, накъсани, цъфтящи.

Ето 4 метода, с които да се оправим с тази върволяк от проблеми с косата:

Изчаквайте най-малко 48 часа сред измиванията

Ако до момента сте миели косата всеки ден, тъй като ви е неловко да се появите на открито в мазна коса, пробвайте се да превъзмогнете това. Започнете да удължавате последователно интервалите сред измиванията, като започнете от 48 часа. Това ще " приучи " мастните жлези да секретират по-малко количество себум. Колкото по-пресушена е кожата на главата от честите измивания, толкоз повече себум се секретира, с цел да компенсира сухотата, написа az-jenata.bg.

Използвайте шампоан без сулфати

Сулфатите и силиконите са едни от най-вредните съставки за косата и скалпа. Сулфатите са прекомерно нападателни към кожата, което отстранява естествените масла от кожата в дълбочина, оставяйки я суха, раздразнена и опъната.

Изплаквайте с ябълков оцет

Ябълковият оцет има свойството да балансира pH-то на скалпа. Той има алкален темперамент, което въздейства позитивно върху омазняването, като го възстановява. Изплакването с ябълков оцет има удобно влияние и против пърхот. Оцетната киселина възвръща блясъка на косъма, понижава сърбежа и омазняването на скалпа.

Използвайте спрей с морска сол

Можете да си извършите естествен спрей с морска сол срещу омазняване. Солта извлича мазнините от скалпа и косъма, като по едно и също време с това оказва помощ на косата да стои пригладена и покорна без наелектризиране и фриз резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР