Бързоразвиващият се морски град Бургас вече може да се похвали

...
Бързоразвиващият се морски град Бургас вече може да се похвали
Коментари Харесай

Създадоха нова транспортна карта на Бургас, по-разбираема ли е от старата?

Бързоразвиващият се морски град Бургас към този момент може да се похвали с нова транспортна карта за своите жители и посетители. Създадена от самостоятелния дизайнер Иван Манолов, в партньорство с Община Бургас и " Бургасбус ", тя е част от цялостните старания за рационализация и възстановяване на градския превоз в черноморския град през последните няколко години.

Картата включва огромна част от географските ориентири на до момента съществуващата бургаска транспортна скица и ги надгражда с прибавянето на значими и разпознаваеми обекти за улеснение на жителите и гостите на града. Внесени са и други промени и усъвършенствания за по-ефективното показване на съдържащата се в нея информация, както и постигането на повече досегаемост и разбираемост.

" Създадохме новата осведомителна карта, с цел да покажем, че посредством по-задълбочени дизайн промени и решения, може доста да се улесни живота на жителите и туристите в един огромен град. Радвам се, че планът към този момент се приема положително и приближава Бургас до модерните трендове в превоза и градското развиване. Надявам се след въвеждането на картата да имаме опцията да работим по възстановяване на разписанията и обозначението с табели по спирките за посока и автобусните линии преминаващи от там " -  споделя специалистът Иван Манолов, който е основател на плана.

В картата образно е скъсено дистанцията сред квартал " Меден Рудник " и центъра, а размера на централните квартали е уголемена, с цел да може всички линии и спирки да са лесни за следене. С ярки и контрастни цветове е подчертано върху значимостта на бързата автобусна линия (Б1 и Б2), по която с огромна периодичност се движат рейсове от огромните квартали до центъра на града. Основните транспортни връзки (като летището, авто и жп гари) са обозначени с спомагателна информация към тях. Спирките, от които може да се хване рейс за летището са обозначени с спомагателна иконка и номера на рейса.

Като спомагателни детайли са добавени централните пешеходни улици на Бургас, станциите за отдаване на колела чартърен, както и други потребни места като музеи, монументи и огромни магазини. Те, както и по-рядко употребяваните линии, водещи от и към предградията на града, са обозначени с ниско контрастни цветове. По този метод в дизайна на новата транспортна карта на града е открита образна подчиненост като е подчертано на значимите линии и детайли, а второстепенните участват ненатрапчиво.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР