Бързо приемане на България в Шенген, влизане на страната ни

...
Бързо приемане на България в Шенген, влизане на страната ни
Коментари Харесай

Борисов призова за добри отношения с Москва и Анкара

Бързо приемане на България в Шенген, влизане на страната ни в чакалнята на еврото (ERM2), инфраструктурно присъединение на Западните Балкани към Европейски Съюз и положителни връзки с Русия и Турция. Това бяха главните послания, които министър председателят Бойко Борисов насочи към водачите, участващи в конференцията по сигурността на тематика “Нови хрумвания за Европа ” в Мюнхен.

Европа би трябвало да се върне към световните и стратегически договаряния, които се водят в света, а не да отсъства от тях, прикани Борисов. И уточни локалните спорове, които “са тематика на диалози всеки ден сред президентите Тръмп, Путън и Ердоган ”, като предизвести, че в противоположен случай Европейски Съюз “само ще инкасира войните ”. Борисов подчертава върху значимостта на положителните връзки сред Европейски Съюз и Турция, като разясни, че и все още южният фланг на НАТО се пази от Турция и Европа разчита на нея. “Затова съм доста удовлетворен, че Европейски Съюз реши да възстановява връзките си с Турция. Не единствено поради мигрантите, само че поради съдействието и поддръжката в границите на НАТО ”, означи Борисов.

Премиерът беседва и с турския си сътрудник Бинали Йълдъръм. “Да харчим парите за инфраструктура, за обучение и просвета, а не да вършим нови огради ”, сподели Борисов.

“Изключително съм впечатлен от постигнатото от България в тази тенденция ”, сподели от своя страна Йълдъръм. И добави, че след довеждане докрай на инфраструктурните планове, “от Лондон ще може да се стига до Китай ”. Ще имаме доста съвременна инфраструктура, която ще минава през България и Турция ”, уточни още турският министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР