Бързо навлизат технологии като виртуални асистенти и чат ботовеРолята на

...
Бързо навлизат технологии като виртуални асистенти и чат ботовеРолята на
Коментари Харесай

AI скоро ще освободи мениджърите от рутинна работа

Бързо навлизат технологии като виртуални асистенти и чат ботове

Ролята на мениджъра ще бъде изцяло предефинирана през идващите четири години
(снимка: CC0 Public Domain)

Изкуственият разсъдък (AI) и други нови технологии като виртуални персонални асистенти и чат ботове скоро ще трансформират ролята на мениджърите. Според разбор на Gartner, тези нововъведения ще поемат 69% от натовареността на мениджъра до 2024 година

„ Ролята на мениджъра ще бъде изцяло предефинирана през идващите четири години ”, споделя Хелън Потетевин, вицепрезидент по проучвания в Gartner, като акцентира, че сега мениджърите постоянно би трябвало да отделят време за попълване на формуляри, актуализиране на информация и одобрение на работни процеси.
още по тематиката
По нейните думи, употребявайки AI за автоматизиране на тези задания, мениджърите ще могат да отделят по-малко време за ръководство на взаимоотношението и повече за образование, ръководство на осъществяването и слагане на цели.

Освен това анализаторите означават, че изкуственият разсъдък и други нови технологии вършат работата по-достъпна за чиновници с увреждания, което е доста значимо при липса на дипломиран личен състав.

В организации, които интензивно набират хора с увреждания, понижава текучеството на чиновници, а продуктивността на труда и рентабилността порастват, отбелязва в отчета си Gartner.

Експертната прогноза сочи, че до 2023 година броят на заетите хора с увреждания ще се утрои, защото AI и обвързваните с него технологии ще оказват помощ за понижаване на бариерите пред тази категория служащи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР