Бързо изясняване на случая с Крис Фрум и положителната му

...
Бързо изясняване на случая с Крис Фрум и положителната му
Коментари Харесай

Нужно е бързо решение по казуса "Крис Фрум", каза Контадор

Бързо изясняване на случая с Крис Фрум и позитивната му проба за салбутамол ще бъде най-хубавото решение. Това счита някогашният колоездач Алберто Контадор, който приключи кариерата си в края на 2017 година.

Испанецът отхвърли да показа какво мисли за позитивната проба на британеца от " Вуелта ", където участваше и Контадор. Той се концентрира върху други тематики по време на представянето на маршрута за Обиколката на Испания за 2018 година

" Това не е въпрос, който да бъде отлаган. Мисля, че ще е по-добре за всички, в това число и за уредниците, в случай че всичко се реши по-бързо ", сподели Контадор.

За момента няма периоди, в които Международния колоездачен съюз (UCI) би трябвало да вземе решение за тестът на Фрум. Той беше заловен с двойно по-голямо количество, само че твърди, че е почтен, откакто е имал проблеми с астмата по време на " Вуелта ".

Фрум към този момент разгласи програмата си за сезон 2018, като той се прицели в дубъл " Джиро " и " Тур дьо Франс " в една година.

Контадор мина през сходна обстановка, когато беше заловен с позитивна проба за кленбутерол на Тура през 2010 година Тогава испанецът завоюва надпреварата, само че въпросът беше решен едвам през 2012 година

Спортният трибунал (КАС) в Лозана го наказа със задна дата за две години и лиши резултатите му сред 2010 и 2012 година Така Контадор се раздели с успеха си в Тура, както и триумфът в Джирото година по-късно.

" Призовавам всички да решат въпроса в най-скоро време. Все отново приказваме за интереса на доста хора. Казвам го от гледната точка на човек, който е бил пострадал ", добави Контадор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР